1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Belçika’da nükleerin yerini yenilenebilir alacak

Belçika’da nükleerin yerini yenilenebilir alacak

Enerji Günlüğü - Belçika’da eski nükleer santrallerin kapanmasının yarattığı açığın yenilenebilir enerji kaynaklarıyla kapatılması ve 2030 yılına...

Belçika’da nükleerin yerini yenilenebilir alacak

Enerji Günlüğü - Belçika’da eski nükleer santrallerin kapanmasının yarattığı açığın yenilenebilir enerji kaynaklarıyla kapatılması ve 2030 yılına kadar elektrik ihtiyacının yarısının yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlanması bekleniyor. 

GlobalData analizine göre, 2030 yılına kadar Belçika’nın elektriğinin yarısı hidro-olmayan yenilenebilir enerji kaynakları tarafından sağlanacak ve eskiyen nükleer santrallerin kapanmasından doğan boşluğu dolduracak.

2025 yılı sonunda, nükleer tesislerin emekli olması nedeniyle üretim kapasitesinin önemli bir bölümünü kaybedecek olan Belçika, 3.6 GW'lık bir elektrik açığı ile karşı karşıya kalacak. Ülkenin yerli fosil yakıt rezervlerinin eksikliği ve neredeyse maksimum hidroelektrik potansiyeli, hidroelektrik yenilenebilir enerji kaynaklarına giderek daha fazla güvenmek zorunda kalacağı anlamına geliyor.

Belçika Federal Planlama Bürosu’nun hesaplamalarına göre ise 2040'a kadar yenilenebilir enerji, Belçika enerji bileşiminin neredeyse üçte birini temsil edebilir.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler