1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Benzinin litresi 4.5 TL`nin altına indi!

Benzinin litresi 4.5 TL`nin altına indi!

Enerji Günlüğü - Akaryakıt ürünlerinden benzin ve motorinin pompa satış fiyatlarında sırasıyla litre başına 15 ve 13 kuruşluk indirime gidildi. Petrol...

Benzinin litresi 4.5 TL`nin altına indi!

Enerji Günlüğü - Akaryakıt ürünlerinden benzin ve motorinin pompa satış fiyatlarında sırasıyla litre başına 15 ve 13 kuruşluk indirime gidildi. 

Petrol fiyatlarındaki gerileme ve kur artışlarının etkisiyle, İtalya piyasasında akaryakıt fiyatlarında yaşanan düşüşün etkisi Türkiye'ye de yansıdı. Akaryakıt türlerinden benzin ve motorinin rafineri çıkış fiyatlarında buna bağlı olarak ayarlamaya gidildi. 

Bunun üzerine, akaryakıt dağıtıcıları da benzinin ve motorinin pompa satış fiyatlarında ayarlamaya yapmaya başladı.

Bazı akaryakıt dağıtıcılarının aldığı karara göre, benzin fiyatı 15 kuruş, motorin fiyatı ise 13 kuruş daha aşağı çekildi. 

Yeni fiyatlar yarından itibaren geçerli olacak. Son kararla birlikte İstanbul Anadolu Yakası'nda benzinin litresi 4.5 TL'nin altına, motorinin pompa satış fiyatı ise 4.0 TL'nin altına geriledi. 

Bu arada, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, akaryakıt dağıtıcılarının geçen hafta yaptığı indirimleri yetersiz olmakla birlikte olumlu karşıladıklarını belirtmiş, rafineri firması Tüpraş'tan da yeni bir fiyat ayarlaması beklediklerini söylemişti. 

Mehmet KARA

Önceki ve Sonraki Haberler