1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Beyaz Saray `güneş`leniyor

Beyaz Saray `güneş`leniyor

Enerji Günlüğü - Amerika Birleşik Devletleri'nin federal başkenti Washington'da bulunan ve ülke başkanlarının resmi ikametgahı olan Beyaz Saray'ın...

Beyaz Saray `güneş`leniyor

Enerji Günlüğü - Amerika Birleşik Devletleri'nin federal başkenti Washington'da bulunan ve ülke başkanlarının resmi ikametgahı olan Beyaz Saray'ın çatısına güneş panelleri kuruluyor.

Washington Post gazetesinin ismini açıklamadığı bir Beyaz Saray yetkilisini kaynak göstererek verdiği haberde, elektrik üretimi için Beyaz Saray'ın çatısına güneş panellerinin kurulumu başladı. Söz konusu güneş panelleri ABD yapımı olmalarıyla dikkat çekiyor.

Washington Post'un haberinde, kurulumların binanın enerji verimliliğini artıracak kapsamlı bir çalışmanın parçası olduğu ve tarihi binalarda güneş enerjisi ve enerji verimliliği uygulamaları geliştirilmesi anlamında taşıdığı önemin altı çizildi. Washington Post'a konuşan yetkili ayrıcaenerji verimliliği ve güneş enerjisi alanında gerçekleştirilen uygulamaların Beyaz Saray'ın enerji giderlerini azaltmada sağlayacağı katkı ile maliyetini 8 yılda karşılayacağına vurgu yaptı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler