1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Beyaz Saray petrol rezervleri için Kongre’den fon talep etti

Beyaz Saray petrol rezervleri için Kongre’den fon talep etti

ABD'de Joe Biden yönetimi, petrol rezervlerinin modernizasyonu için Kongre'den 500 milyon dolar talep etti.

Beyaz Saray petrol rezervleri için Kongre’den fon talep etti

Enerji Günlüğü - ABD'de Joe Biden yönetimi, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) stratejik petrol rezervinin (SPR) modernizasyonu için Kongre'den 500 milyon dolar talep etti.

Beyaz Saray tarafından Salı günü yayınlanan talep, Kongre tarafından onaylandığı takdirde, ABD Enerji Bakanlığı'na (DOE) Teksas ve Louisiana kıyılarındaki dört SPR sahasının iyileştirilmesi için fon sağlanacak.

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından sıçrayan petrol fiyatlarını aşağı çekmek amacıyla bu yılın başlarında rezervden 180 milyon varillik şimdiye kadarki en büyük çekilişi açıklamıştı. Tarihi petrol salınımının, SPR'deki arzı 1984 Mart'ından bu yana en düşük seviyeye indirdiği aktarıldı.

Beyaz Saray'ın talebinde, önerilen finansmanın, SPR'nin hem operasyonel hazırlık seviyelerini korumasına hem de tedarik zinciri sorunları, covid salgını ve ilgili program gecikmeleri nedeniyle beklenen eksiklikleri hafifletmesine olanak sağlayacağı belirtildi.

SPR FİNANSMANI UKRAYNA’YA NÜKLEER DESTEĞİNİ DE İÇERİYOR

Beyaz Saray, Ukrayna'ya mali yıl boyunca sağlanacak fonun savunma ekipmanları, insani yardım ve nükleer güvenlik desteği için kullanılacağını söyledi. Beyaz Saray'ın açıklamasına göre talep, Ukrayna'daki olası nükleer ve radyolojik olaylara karşı koruma sağlamak üzere DOE'nin bir parçası olan Ulusal Nükleer Güvenlik İdaresi için 126,3 milyon dolar da içeriyor.

DOE sözcüsü Charisma Troiano, gerekli altyapı onarımlarını gerçekleştirmek ve SPR'yi gelecekte planlanan satışlara hazır tutmak ve Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin neden olduğu gibi küresel enerji tedarik zinciri kesintilerini ele almak için paraya ihtiyaç olduğunu söyledi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler