1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Beypi Bolu’daki tesisindeki arıtma çamurlarını buhara çevirecek

Beypi Bolu’daki tesisindeki arıtma çamurlarını buhara çevirecek

Beypi Beypazarı Tarımsal Üretim, Bolu’da bulunan kanatlı hayvan kesim tesisindeki arıtma çamurlarını yakarak su buharı elde edecek. 

Beypi Bolu’daki tesisindeki arıtma çamurlarını buhara çevirecek

Enerji Günlüğü - Beypi Beypazarı Tarımsal Üretim, Bolu’da bulunan kanatlı hayvan kesim tesisindeki arıtma çamurlarını yakarak su buharı elde edecek. 

Beypi Beypazarı Tarımsal Üretim Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından Bolu İli, Merkez İlçesi, Vakıfgeçitveren Köyü, Oğulcan Mevkiinde 2.995,31 metrekarelik alanda "Arıtma Çamurundan Yakma Yöntemi ile Su Buharı Üretimi Tesisi" kurulması ve işletilmesi planlanıyor. Böylece atık su arıtımının bir ürünü olan ve içerisinde zararlı maddeler barındıran arıtma çamurunun stabilizasyonu ve bertarafı hem de su buharı elde edilecek. 

GÜNDE 90 TON ARITMA ÇAMURU YAKILACAK

16 milyonu aşan bir yatırımla gerçekleştirilecek olan proje kapsamında hammadde (arıtma çamuru) Beypi A.Ş. bünyesinde yar alan ve tesis alanının da içinde yer alacağı Kanatlı Hayvan Kesimhanesi Tesisinden karşılanacak. Bu arıtma çamurunun tamamının yakılması yöntemi ile öncelikle ısı ve bu ısısın kullanılması ile su buharı üretilecek. 

Tesiste günde 90 ton arıtma çamuru yakılması planlanıyor. Elde edilen buharın tamamı Beypi A.Ş. bünyesinde yer alan tesislerde kullanılacak.

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler