1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Beypi Bolu’daki tesisindeki tavuk atıklarını elektriğe çevirecek

Beypi Bolu’daki tesisindeki tavuk atıklarını elektriğe çevirecek

Beypi Beypazarı Tarımsal Üretim, Bolu’daki Gölbaşı Yumurta Üretim  Tesisi’ndeki kümes altlıklarını yakarak 2,56 MWh elektrik üretecek. 

Beypi Bolu’daki tesisindeki tavuk atıklarını elektriğe çevirecek

Enerji Günlüğü - Beypi Beypazarı Tarımsal Üretim, Bolu’daki Gölbaşı Yumurta Üretim  Tesisi’ndeki kümes altlıklarını yakarak 2,56 MWh elektrik üretecek. 

Beypi Beypazarı Tarımsal Üretim Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş., Gölbaşı Yumurta Üretim Tesisi kümeslerinden her bir dönem sonunda çıkan kümes altlığının (tavuk dışkısı içerikli) yakma yöntemi kullanılarak bertarafı ve bu sayede elektrik enerjisi üretilmesi amacıyla bir biyokütle tesisi kurmayı planlıyor. Bolu İli, Yeniçağa İlçesi, Gölbaşı Köyü, Kayabaşı Mevkiinde kurulması planlanan Kümes Altlığından Elektrik Üretimi Amaçlı Atık Yakma Tesisi’nde günde 95 ton atık (tavuk dışkısı ile karışık talaş) yakılarak elektrik üretilecek. 

TESİSE 38 MİLYON LİRA YATIRIM YAPILACAK

Yaklaşık 38 milyon lira değerindeki proje kapsamında ORC ile sistemde termal yağ ile taşınan ısı enerjisinden 2,56 MWh elektrik enerjisi üretilecek. Kabulü yapılan kümes altlıkları yeterli büyüklükteki sızdırmaz özellikteki atık kabul birimine alındıktan sonra burada göre tasnif edilerek depolanacak. Atık kabul biriminde biriktirilecek kümes altlığı atık besleme sistemi vasıtasıyla istenen oranlarda akışkan yataklı kazana sevk edilecek. Yakma tesisinde ilk ateşleme doğalgaz yardımı ile yapılacak. ORC Sisteminde kullanılan ikincil organik akışkan, kapalı çevrimde kızgın yağdan aldığı enerjinin türbinlerde mekanik enerjiye çevrilmesini sağlayacak ve türbinlerde üretilen bu mekanik enerji jeneratörde elektrik enerjisine çevrilecek.

Enerji Günlüğü 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler