1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. BHP, Avustralya’daki kömür madenini 8 yıl daha işletecek

BHP, Avustralya’daki kömür madenini 8 yıl daha işletecek

Avustralyalı madencilik devi BHP Group, Avustralya'daki New South Wales Energy Coal (NSWEC) kömür madenini kapatmayacağını ve 2030’a kadar üretime devam edeceğini açıkladı.

BHP, Avustralya’daki kömür madenini 8 yıl daha işletecek

Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük maden şirketi Avustralyalı BHP Group, kömürden çıkış planını 8 yıl erteledi. 

Küresel madencilik şirketi BHP Group, termal kömürden çıkış planını rafa kaldırıyor. Şirket, fiyatların artması ve yatırımcıların fosil yakıtlı varlıkların satışına yönelik tutumlarının değişmesinden sonra, Avustralya’daki madenini kapatma tarihini 2030'un ortasına öteledi.

BHP, Avustralya'daki New South Wales Energy Coal (NSWEC) kömür madenini portföyünde tutacağını ve 2026'da sona erecek mevcut madencilik izninin ötesinde madenciliğe devam etmek için ilgili izin başvurularını yapacağını duyurdu.

Avustralya'daki NSWEC termal kömür birimini satamadığını ve kapatmadan önce operasyonu sekiz yıl daha sürdüreceğini kaydeden şirket, yaptığı açıklamada BHP'nin Mt Arthur kömür madenini de içeren NSWEC için seçeneklerini son iki yıldır gözden geçirdiğini ancak uygun bir teklif almadığını bildirdi.  Şirket, NSWEC projesini 2030 yılında kapatacağını belirterek, proje sahasının kapatılması ve rehabilite edilmesinin 10-15 yıl daha sürmesinin beklendiğini vurguladı.  

BHP, 31 Aralık 2021 itibariyle madenin kapatılması için 700 milyon dolarlık bir karşılık ayırmıştı. BHP, düşük kaliteli metalurjik kömür ve enerji kömürü varlıklarının bir kısmından çıkmak için geçen yıl BHP Mitsui Coal ve Cerrejon projelerindeki hisselerini satmıştı. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler