1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. BHP, BMC'deki kömür hisselerini elden çıkarıyor

BHP, BMC'deki kömür hisselerini elden çıkarıyor

Dünyanın en büyük madencilik şirketlerinden Avustralyalı BHP Group, BHP Mitsui Coal'daki (BMC) yüzde 80 hissesini 1,35 milyar dolara Stanmore SMC Holdings’e sattı.

BHP, BMC'deki kömür hisselerini elden çıkarıyor

Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük madencilik şirketlerinden Avustralyalı BHP Group, BHP Mitsui Coal'daki (BMC) yüzde 80 hissesini 1,35 milyar dolara Stanmore SMC Holdings’e sattı.

Avustralya merkezli madencilik şirketi BHP Group Ltd, Avustralya'nın Queensland Eyaleti’nde işlettiği metalürjik kömür ortak girişimi olan BHP Mitsui Coal'daki (BMC) yüzde 80 hissesini yüksek kalite metalurjik kömür üretimine odaklanmak için elden çıkarıyor. Şirket, hisselerinin satışı için Avustralya merkezli Stanmore Resources Limited'in yan kuruluşu Stanmore SMC Holdings ile anlaşma imzaladığını duyurdu. 

Stanmore SMC, BMC hisseleri için 1,35 milyar dolar ödeme yapacak.  Satın alma fiyatı, işlem tamamlandığında 1,1 milyar dolar nakit, altı ay sonra nakit 100 milyon dolar ve 2024 takvim yılında fiyata bağlı kazançta 150 milyon dolara kadar olan potansiyelden oluşacak. İşlemler tamamlanana kadar BMC'yi BHP işletecek. Satış işlemlerinin 2022 yılı ortasına kadar tamamlanması öngörülüyor. Hisselerin %20’si ise Japon Mitsui and Co. şirketine ait. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler