1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Biotrend plastik dönüşüm tesisinin kapasitesini 2 katına çıkardı

Biotrend plastik dönüşüm tesisinin kapasitesini 2 katına çıkardı

Biotrend, Türkiye’de kurmayı planladığı 30 bin ton kapasiteli plastik geri dönüşüm tesisinin kapasitesini 2 kat artırarak 60 bin tona çıkarma kararı aldı.

Biotrend plastik dönüşüm tesisinin kapasitesini 2 katına çıkardı

Enerji Günlüğü - Biotrend, Honeywell’in geliştirdiği teknolojiyle plastik geri dönüştürmek amacıyla kurduğu 30 bin ton kapasiteli tesisinin kapasitesini güncel piyasa şartları nedeniyle 60 bin tona çıkarmayı planlıyor.

Biyokütle santrali işletmecisi Biotrend Çevre ve Enerji Yatırımları AŞ [BIOEN], Honeywell International Inc. grubu şirketlerinden UOP LLC ile Türkiye'de kurmayı planladığı yıllık 30.000 ton atık kapasiteli plastik geri dönüşüm tesisinin kapasitesi, talepler ve güncel piyasa koşulları dikkate alınarak 60.000 tona çıkarılacak.

Biotrend, daha önce yaptığı açıklamada Honeywell UpCycle Proses Teknolojisi'nin faaliyete geçirilmesi amacıyla UOP LLC ile iş birliği gerçekleştirilmesine yönelik iyi niyet mektubu imzalandığı bildirmişti. Ayrıca şirket, plastik geri dönüşüm tesisine ilişkin çalışmaların devam ettiğini, ön mühendislik ve fizibilite çalışmalarının da sürdürüldüğünü duyurmuştu.

Öte yandan şirket, plastik geri dönüşüm tesisindeki faaliyetleri yürütmek için Biotrend İleri Dönüşüm ve Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Sanayi AŞ unvanlı yeni bir şirket kurmuştu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler