1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Biotrend ve UOP Ltd'den Türkiye’de ortak geri dönüşüm yatırımı

Biotrend ve UOP Ltd'den Türkiye’de ortak geri dönüşüm yatırımı

Biotrend, Honeywell iştiraki UOP Limited ile Upcycle Proses Teknolojisinin transferi için teknoloji transferi sözleşmesi imzaladı.

Biotrend ve UOP Ltd'den Türkiye’de ortak geri dönüşüm  yatırımı

Enerji Günlüğü - Biotrend, Honeywell iştiraki UOP Limited ile Upcycle Proses Teknolojisinin transferi için teknoloji transferi sözleşmesi imzaladı.

Biotrend Çevre ve Enerji Yatırımları AŞ [BIOEN], ABDli Honeywell International Inc. grubu şirketlerinden UOP LLC ile Türkiye'de kurulması planlanan Honeywell UpCycle tesisinde Honeywell'in UpCycle Proses Teknolojisi'nin faaliyete geçirilmesi amacıyla sözleşme imzaladı. 

Daha önce işbirliği için bir niyet mektubu imzalayan iki şirket, 28 Mart 2023 günü bağlı ortaklıkları üzerinden aşağıdaki konularda sözleşme yaptılar.  

  • Biotrend'in bağlı ortaklığı Biotrend İleri Dönüşüm ve Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Sanayi AŞ ile Honeywell grubu şirketlerinden İngiltere'de kurulu UOP Limited arasında proses lisans sözleşmesi.
  • Biotrend İleri Dönüşüm ile UOP Limited arasında garanti sözleşmesi.
  • Biotrend İleri Dönüşüm ile UOP Limited arasında ana ekipman tedarik sözleşmesi.
  • Biotrend ile UOP Limited arasında UOP Limited'in Biotrend İleri Dönüşüm'ün sermayesinde gelecekteki pay sahipliğine ilişkin olarak akdedilecek pay sahipleri ve yatırım sözleşmesi ile ilgili olarak Biotrend ile UOP Limited arasında ön protokol. 

Bu kapsamda UOP Limited, Biotrend İleri Dönüşüm'e yatırım yapacak. UOP Limited'in Biotrend İleri Dönüşüm sermayesindeki pay sahipliği ise kontrol gücü olmayan azınlık pay sahipliği şeklinde olacak.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler