1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Biotrend’in İzmir’deki piroliz tesisi yatırımı teşvik belgesi aldı

Biotrend’in İzmir’deki piroliz tesisi yatırımı teşvik belgesi aldı

Biotrend İleri Dönüşüm AŞ’nin İzmir’de kuracağı piroliz üretim tesisi, yatırım teşvik belgesi aldı.

Biotrend’in İzmir’deki piroliz tesisi yatırımı teşvik belgesi aldı

Enerji Günlüğü - Biotrend iştiraki Biotrend İleri Dönüşüm AŞ’nin İzmir’de kuracağı nafta ikamesi geri dönüşümden piroliz yağı üretim tesisi, yatırım teşvik belgesi aldı. 

Biotrend Çevre ve Enerji Yatırımları AŞ’nin [BIOEN] %100 bağlı ortaklığı Biotrend İleri Dönüşüm ve Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Sanayi AŞ tarafından İzmir ilinde inşaatı deva eden nafta ikamesi geri dönüşümden piroliz yağı üretim tesisi yatırımına, 7885 sayılı ve 24 Kasım 2023 tarihli Cumhurbaşkanı Kararıyla devlet teşviki verildi. 

9.181.700.000 lira yatırım tutarına sahip, komple yeni yatırım nitelikli proje tamamlandığında yılda 55.000ton kapasiteyle piroliz yağı üretecek ve 40 nitelikli personel çalıştıracak. 

Kurulumu 01 Mart 2023’te başlayan tesisin, teşvik düzenlemesi uyarınca 01 Mart 2026 tarihine kadar tamamlanması gerekiyor. Ancak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı gerek görürse bu süreyi yarısı kadar uzatabilecek. 

Projeye verilen teşvik paketinde gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası, KDV iadesi, %100 vergi indirimi oranı, %60 yatırıma katkı oranı (yatırıma katkı tutarının tamamı yatırım döneminde kullanılabilecek), tutar sınırı olmaksızın 5 yıllık sigorta primi işveren desteği, azami 100.000.000 liraya kadar nitelikli personel desteği ve yatırım yeri tahsisi yer alıyor. 

Biotrend iştiraklerinden bir olan Biotrend İleri Dönüşüm ve Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Sanayi AŞ; ileri dönüşüm teknolojileriyle plastik atıkların geri kazanılması ve iç tüketim amaçlı yenilenebilir enerji santralleri kurulumu konularında faaliyet gösteriyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler