1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Biotrend Ezine BES’in ikinci fazı için kabul aldı

Biotrend Ezine BES’in ikinci fazı için kabul aldı

Biotrend’in Ezine BES tesisinin ikinci fazı için beklediği kabul işlemi tamamlandı.

Biotrend Ezine BES’in ikinci fazı için kabul aldı

Enerji Günlüğü - Biotrend’in Ezine BES tesisinin ikinci fazı için beklediği kabul işlemi Enerji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından tamamlandı. 

Biotrend Çevre ve Enerji Yatırımları AŞ’nin [BIOEN] bağlı ortaklığı Mersin Elektrik Üretim ve Enerji Yatırımları AŞ’ye ait Ezine Biyokütle Santrali (BES), ikinci fazı için Enerji İşleri Genel Müdürlüğünden kabul aldı. Tesisin toplam işletme kapasitesi böylece 19,213MWm/18,782MWe’a ulaştı.

Türkiye’nin iklimi ve coğrafi konumu açısından alternatif enerji alanında önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Biotrend Enerji CEO’su Özgür Umut Eroğlu, Ezine BES’in 2’nci fazının şirketin işletme gücünü arttırdığını söyledi ve “Biotrend Ezine Biyokütle Enerji Santrali’nde hammadde olarak kullanılan ve yakılarak enerji elde edilen tamamı orman atıklarından oluşan atık miktarı yılda 270.000 ton. Ezine Tesisi’nin 2’nci fazın kabulü, işletme gücümüzü 117MWe'a ulaştırdı. Türkiye genelindeki yatırımlarımıza ve yurtdışı hedeflerimiz için de proje geliştirme ekiplerimizle çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” diye konuştu. 

Ülke genelinde 11’i entegre atık yönetimi, biri katı yakıt hazırlama, 6’sı BES ve biri de sera olmak üzere 19 tesiste faaliyet gösteren Biotrend Enerji, 31 Mart günü Ezine BES’in 18,183MWm/17,782MWe kapasiteli 2’nci fazına kabul aldı. Böylece tesisin işletme kapasitesi 19,213MWm/18,782MWe düzeyine çıktı. 

Çanakkale’nin Ezine ilçesinde faaliyette olan Ezine BES, endüstriyel odun dışındaki orman ürünlerinin doğrudan yakılmasıyla çalışıyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler