1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Birleşik Arap Emirlikleri'nden büyük güneş atılımı

Birleşik Arap Emirlikleri'nden büyük güneş atılımı

Enerji Günlüğü - Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), 1.18 GW kapasiteli dünyanın en büyük güneş enerjisi santrallerinden birini kuracak. Bugüne kadar...

Birleşik Arap Emirlikleri'nden büyük güneş atılımı

Enerji Günlüğü - Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), 1.18 GW kapasiteli dünyanın en büyük güneş enerjisi santrallerinden birini kuracak. 

Bugüne kadar petrol ile özdeşleşmiş olan Arap ülkelerinin yenilenebilir enerji yatırımları artarak devam ediyor. Birleşik Arap Emirlikleri, bir nükleer reaktörden daha büyük kapasiteye sahip olacak bir güneş santrali kuracak. 

Başkent Abu Dabi'nin doğusunda toplam 7.8 kilometrekare alanda kurulacak ve 25 yıl boyunca elektrik üretip satacak. Santralde çöl koşullarına uygun, kum fırtınalarına dayanıklı Çinli JinkoSolar panelleri kullanılacak.

JAPON MARUBENİ KURACAK

Santrali Japon şirket Marubeni inşa edecek. Marubeni anlaşmayı önümüzdeki hafta imzalamayı ve 2019 yılında da santralin kurulumunu tamamlamayı hedefliyor. 

Yaklaşık 868 milyon dolara malolması beklenen santralin masraflarının yüzde 40'lık kısmından Japon Marubeni ve Çinli JinkoSolar şirketi sorumlu olacak. Kalan yüzde 60'lık kısmı için ise Abu Dabi Su ve Elektrik Kurumu bir kredi paketi anlaşması imzalayacak. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler