1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Biruni Üniversitesi öztüketim amaçlı GES kurduracak

Biruni Üniversitesi öztüketim amaçlı GES kurduracak

Biruni Üniversitesi, öztüketim amaçlı arazi tipi GES kurdurmak ve işlettirmek için ihale yapacak.

Biruni Üniversitesi öztüketim amaçlı GES kurduracak

Enerji Günlüğü - Biruni Üniversitesi, güneş performansı yüksek şehirlerden birinde öztüketim amaçlı arazi tipi GES kurdurmak ve işlettirmek için ihale yapacak. 

Biruni Üniversitesi Ankara, Çankırı, Sivas, Niğde, Mersin, Yozgat, Konya, Karaman, Burdur, Isparta, Antalya, Eskişehir, Bilecik, Düzce, Sakarya, Bursa, Manisa, Denizli ya da İzmir bölgelerinden birinde; yaklaşık 150 dekarlık bir arazi üzerinde aylık/yıllık toplam 9.900kWe/12:000kWp kapasiteli, arazi tipi güneş enerjisi santrali (GES) kurdurmak ve gelir paylaşımı modeliyle işlettirmek için kapalı teklif usulüyle ihale yapacak. 

Tesis devreye alındıktan sonraki süreçte üretilecek aktif elektrik enerjisi karşılığında her ay üretilecek enerjinin %10’u olmak üzere teklif edeceği oranda, işletme süresi açısından en kısa süre önerisi olan ve aylık gelirden yüzde (%) olarak en yüksek oranı veren istekli tercih edilecek.  

İhale 11 Haziran 2024 tarihinde, saat 14.00’te; Biruni Üniversitesi Rektörlüğü, Merkez Kampüsü Binası, 2. Kat, Senato Odasında yapılacak. İhaleyi kazanacak olan isteklinin GES tesisinin arazisinin temin edilmesinden başlamak suretiyle sistemi çalışır ve bir bütün olarak yapıp, işletmesi ve işletme süresi sonunda işler halde Biruni Üniversitesine teslim etmesi gerekiyor. 

İhale evrakı, bankaya yatırılması gereken 3.000 lira karşılığında Biruni  Üniversitesi Rektörlüğü, Merkez Kampüsü, Satınalma Direktörlüğü, Giriş Katı, Merkezefendi Mahallesi, G/75 Sokak, No: 1-13 Zeytinburnu, İstanbul adresinden temin edilebilecek. 

İhale konusu iş için 394.550.000 lira tahmini bedel belirlendi. İstekliler ihaleye katılmak için 23.673.000 lira geçici teminat yatıracaklar. 

Tekliflerin en geç 10 Haziran 2024 günü, saat 17.00’ye kadar Biruni Üniversitesi, Satınalma Direktörlüğüne teslim edilmesi veya belirtilen saatte ulaşmış olacak şekilde postayla gönderilmesi gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler