1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Biyomek Aydın Çine’ye 10 MW’lık biyokütle tesisi kuracak

Biyomek Aydın Çine’ye 10 MW’lık biyokütle tesisi kuracak

Enerji Günlüğü - Biyomek Elektrik Aydın’ın Çine ilçesinde Organize Sanayi Bölgesi’nde 10 MW kapasiteli biyokütle tesisi kurarak orman atıklarından...

Biyomek Aydın Çine’ye 10 MW’lık biyokütle tesisi kuracak

Enerji Günlüğü - Biyomek Elektrik Aydın’ın Çine ilçesinde Organize Sanayi Bölgesi’nde 10 MW kapasiteli biyokütle tesisi kurarak orman atıklarından elektrik üretecek. 

Biyomek Elektrik Enerjisi Üretimi San. ve Tic. A.Ş. tarafından Aydın İli, Çine İlçesi, Çine Organize Sanayi Bölgesi, 219 Ada, 5 Parsel üzerinde 10 MWe (36,9 MWt) kurulu gücünde Biyomek Biyokütle Enerjisi Tesisi kurulması planlanıyor.

108 milyon lirayı aşan bir yatırımla kurulacak olan tesiste başta Aydın ve çevresinden toplanacak 78.120 ton/yıl biyokütle hammaddeleri doğrudan yakılarak elektrik enerjisi elde edilecek. Hammadde olarak bölgedeki orman ürünlerinin işlenmesinden kaynaklanan biyokütle atıkları ve bölgedeki zeytinyağı fabrikalarının atığı olan prina ve pamuk sapı kullanılacak. Üretilecek yıllık 72.000 MWh’lik elektrik enerjisi, Çine OSB şebekesine YEKDEM tarifelerine göre, ücreti mukabilince verilecek. 

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler