1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Biyomek Çine BES’te yakıt çeşitliliğini arttıracak

Biyomek Çine BES’te yakıt çeşitliliğini arttıracak

Biyomek Elektrik, Aydın’da işlettiği 13,6 MW kurulu güçteki biyokütle santralinin yakıt çeşitliliğinin artırılması için biyokütle ve tehlikesiz atık yakma tesisine dönüştürecek.

Biyomek Çine BES’te yakıt çeşitliliğini arttıracak

Enerji Günlüğü - Biyomek Elektrik, Aydın’ın Çine ilçesindeki 13,6 MW kurulu gücünde üretimde olan biyokütle santralinde biyokütlelerin yanı sıra tavuk altlıkları ve atıktan türetilmiş yakıt da kullanacak.

Biotrend Enerji şirketlerinden Biyomek Elektrik Enerjisi Üretimi Sanayi ve Ticaret A.Ş., Aydın’ın Çine ilçesinde işletmekte olduğu 13,6 MWe kurulu gücündeki Çine Biyokütle Enerji Santrali’nde (Çine BES) yakıt çeşitliliğini arttıracak. Bu amaçla tesisin biyokütle ve tehlikesiz atık yakma tesisine dönüştürülmesi planlanıyor. Çine Biyokütle ve Tehlikesiz Atık Yakma Tesisi projesinin değeri 18,5 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında tesiste 137 ton/gün (50.000 ton/yıl) biyokütlenin yanı sıra 288 ton/gün (105.000 ton/yıl) tavuk altlıkları ve atıktan türetilmiş yakıtın bertarafı sağlanacak. Tesisin nihai kapasitesinin 425 ton/gün (155.000 ton/yıl) olması planlanıyor. Mevcut durumda Çine Biyokütle Enerjisi Tesisi’nde biyokütlenin termokimyasal yoldan ızgaralı yakma sisteminde yakılarak enerji üretilmesi sağlanıyor. Proje kapsamında da tesise getirilen atıkların ve biyokütlerin ızgaralı yakma sisteminde yakılarak 13,6 MWe’ lik elektrik enerjisi, ısı ve kül elde edilecek. Üretilen elektriğin tamamı teşvik kapsamında devlete satılacak. 

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler