1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Biyomek Aydın’da kuracağı biyokütle tesisinde kapasite arttırıyor

Biyomek Aydın’da kuracağı biyokütle tesisinde kapasite arttırıyor

Biyomek Elektrik Aydın’ın Çine ilçesinde Organize Sanayi Bölgesi’nde kuracağı biyokütle tesisinin kapasitesini 10 MW’dan 13,6 MW’a çıkaracak.

Biyomek Aydın’da kuracağı biyokütle tesisinde kapasite arttırıyor

Enerji Günlüğü - Biyomek Elektrik Aydın’ın Çine ilçesinde Organize Sanayi Bölgesi’nde kuracağı biyokütle tesisinin kapasitesini 10 MW’dan 13,6 MW’a çıkaracak.

Biyomek Elektrik Enerjisi Üretimi San. ve Tic. A.Ş. tarafından Aydın İli, Çine İlçesi, Çine Organize Sanayi Bölgesi, 219 Ada, 5 Parsel üzerinde kurularak orman atıklarının elektriğe dönüştürülmesini sağlayacak olan biyokütle tesisinde kapasite artışı planlanıyor. Yaklaşık 98 milyon lira bedelli proje kapsamında ilk olarak 10 MWe (36,9 MWt) kurulu gücünde planlanan Biyomek Biyokütle Enerjisi Tesisi’nin kapasitesi 13,6 MW’a çıkarılacak.

Hammadde olarak bölgedeki orman ürünlerinin işlenmesinden kaynaklanan biyokütle atıkları ve bölgedeki zeytinyağı fabrikalarının atığı olan prina ve pamuk sapı kullanılacak. Kapasite artışı kapsamında tesise beslenecek biyokütle yakıt miktarı yılda 78.120 tondan 100.000 tona yükselecek. Bunun 20 bin tonu prina, 20 bin tonu pamuk sapı, 10 bin tonu sera atığı ve 50 bin tonu ise orman artıklarından karşılanacak. 

Kurulması planlanan Biyokütle Enerji Tesisinde 72.000 MWh’lik elektrik enerjisi üretilmesi amaçlanırken, kapasite artışı sonucunda 95.200 MWh’lik elektrik enerjisinin üretilecek. 

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler