1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Blinken: Rusya enerjiyi silah olarak kullanıyor

Blinken: Rusya enerjiyi silah olarak kullanıyor

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rusya’nın Kuzey Akım 2’yi Avrupa ve Ukrayna’ya karşı zorlayıcı bir araç olarak kullanmasını önlemek istediklerini söyledi.

Blinken: Rusya enerjiyi silah olarak kullanıyor

Enerji Günlüğü - ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rusya’nın Kuzey Akım 2’yi Avrupa ve Ukrayna’ya karşı zorlayıcı bir araç olarak kullanmasını önlemek istediklerini söyledi.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ile Berlin'de ortak basın toplantısı düzenleyen ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rusya’nın enerjiyi bir silah olarak kullanmaması gerektiğini söyledi. Rus gazını Karadeniz üzerinden Almanya ve Avrupa’ya ulaştıracak olan Kuzey Akım 2 Doğal Gaz Boru Hattı’nı Avrupa’nın enerji güvenliğine bir tehdit olduğuna inandığını belirten Blinken, hattın komşu Ukrayna'nın güvenliğini tehdit ettiğini de ifade etti. Avrupa’nın enerji güvenliğinin güçlendirilmesini istediklerini kaydeden Blinken, “Rusya’nın Kuzey Akım 2’yi Avrupa ve Ukrayna’ya karşı zorlayıcı bir araç olarak kullanmamasını sağlamak istiyoruz” dedi. 

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ise, Kuzey Akım 2 Doğal Gaz Boru Hattı’nda tüm taraflar için kabul edilebilir bir çözüm istediklerini belirtti.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler