1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. BM Genel Sektreterinden enerji çağrısı

BM Genel Sektreterinden enerji çağrısı

Enerji Günlüğü - BM Genel Sektreteri Ban Ki-moon, sürdürülebilir enerji geleceği için çalışmaları yoğunlaştırma çağrısında bulundu.İstanbul’da...

BM Genel Sektreterinden enerji çağrısı

Enerji Günlüğü - BM Genel Sektreteri Ban Ki-moon, sürdürülebilir enerji geleceği için çalışmaları yoğunlaştırma çağrısında bulundu.

İstanbul’da düzenlenen 23. Dünya Enerji Kongresi’nin dördüncü gününü video bağlantısıyla açan BM Genel Sektreteri Ban Ki-moon, Dünya Enerji Kongresi'nin eyleme geçmek için en önemli platformlardan biri olduğunu belirterek, herkesin ortak yararı için sürüdürülebilir bir enerji geleceğine yönelik bu harika çalışmayı yoğunlaştırması çağrısında bulundu.

Ban Ki-moon, "Dünya Enerji Kongresi için İstanbul'da bir araya geldiğiniz için teşekkür ederim. Geçen sene dünya liderleri, sürdürülebilir kalkınma için 23. gündemi ve iklim değişikliği için Paris Anlaşması'nı kabul etti. Bizim enerjiye dönüşümsel yaklaşımımız başarı için kritik önemde. Evrensel olarak enerjiye erişilebilirlik, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerjiyi içeren enerji hedeflerimize ulaşmamız, yeni fırsatlar ve yatırım dünyasına kapı açacak. Dünya Enerji Kongresi eyleme geçmek için en önemli platformlardan biri. Üçlü enerji açmazı konseptinde sürdürülebilirliğin şekillendirilmesine yardımcı olacak. Üç yıl önce Peru'da gerçekleştirilen Dünya Enerji Kongresi'nde acil eyleme geçme için özel ve kamu sektörünü bir araya gelerek ortak çaba harcamaları çağrısı yapmıştım. Bugün herkesin ortak yararı için sürüdürülebilir bir enerji geleceğine yönelik bu harika çalışmayı yoğunlaştırması konusunda sizleri teşvik etmek isterim." dedi.