1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. BM Yunanistan - Mısır deniz yetki anlaşmasını değerlendirmeye aldı

BM Yunanistan - Mısır deniz yetki anlaşmasını değerlendirmeye aldı

Yunanistan ile Mısır Hükümeti arasında imzalanan deniz yetki alanlarını sınırlandırma anlaşması tescil değerlendirmesi için BM tarafından kaydedildi.

BM Yunanistan - Mısır deniz yetki anlaşmasını değerlendirmeye aldı

Enerji Günlüğü - Yunanistan ile Mısır Hükümeti arasında imzalanan deniz yetki alanlarını sınırlandırma anlaşması tescil değerlendirmesi için BM tarafından kaydedildi.

Yunanistan ile Mısır Hükümeti arasında 6 Ağustos 2020 tarihinde imzalanan ve tescil için 3 Eylül’de BM’ye gönderilen "Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası” BM Anlaşması’nın 102. Maddesi çerçevesinde BM Sekreterliği tarafından 23 Aralık 2020 tarihinde kayıt altına alındı ve yayınlandı.

TÜRKİYE-LİBYA ANLAŞMASI DA TESCİL EDİLMİŞTİ

Türkiye ile Libya Hükümeti arasında 27 Kasım 2019 tarihinde imzalanan ve tescil için Türkiye tarafından BM’ye gönderilen "Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası” da Ekim ayı başında BM Anlaşması’nın 102. Maddesi çerçevesinde BM Sekreterliği tarafından kayıt altına alınarak yayınlanmıştı. 

Yunanistan’ın Türkiye’nin Libya ile imzaladığı anlaşmanın hemen sonrasında Mısır ile benzer bir anlaşmayı Türkiye ile müzakere masasına eşit şartlarda oturmak için imzaladığı kaydedilmişti. Ayrıca imzalanan iki anlaşmanın 26-28 derece boylamlarında aynı alanı kapsıyor. Yunanistan ve Türkiye karşılıklı olarak yapılan anlaşmaları yok hükmünde sayıyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler