1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Bomonti Elektrik-Türkiye Finans davası ara karar aşamasına geldi

Bomonti Elektrik-Türkiye Finans davası ara karar aşamasına geldi

Enerji Günlüğü – Bomonti Elektrik’in Türkiye Finans Katılım Bankası AŞ’ye açtığı dava ara karar aşamasına geldi.Bomonti Elektrik Mühendislik...

Bomonti Elektrik-Türkiye Finans davası ara karar aşamasına geldi

Enerji Günlüğü – Bomonti Elektrik’in Türkiye Finans Katılım Bankası AŞ’ye açtığı dava ara karar aşamasına geldi.

Bomonti Elektrik Mühendislik Müşavirlik İnşaat Turizm ve Ticaret AŞ’nin, Türkiye Finans Katılım Bankası AŞ’ye karşı; banka hesabında bulunan paranın, hesap kat edilmeden ve muaccel olmayan borca karşılık el konulması gerekçesiyle açtığı tazminat davasının ön inceleme duruşması yapıldı; dava ara karar aşamasına geldi. 

Bomonti Elektrik AŞ, Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) kanalıyla yaptığı duyuruda, Türkiye Finans Katılım Bankası AŞ ile Genel Kredi Sözleşmesi akdedildiğini; akdedilen sözleşme uyarınca 15.619,23 Euro ve 627.669,47 Euro olmak üzere toplam 643.288,59 Euro kredi borcu alındığını bildirdi ve dava süreci hakkında bilgilendirme yaptı. 

Duyuruda şöyle dendi, “Gerek sektörel bazda yaşanan gelişmeler gerekse şirket içi yaşanan olumsuzluklar sebebi ile yapılandırma görüşmelerine başlanmıştır. Banka ile 29 Ağustos 2016 tarihinde yapılandırma gerçekleştirilmiş olup yapılandırma çerçevesinde 06 Ocak 2017 tarihinde başlayan ve 08 Temmuz 2019 tarihine kadar devam eden taksitler halinde ödeme planı oluşturulmuştur.

Şirketimiz tarafından banka ile akdedilen sözleşme uyarınca 06 Ocak 2017 tarihli taksit tutarı 15.896,40 Euro ve 125.000 Euro taksit ödemelerinin Banka tarafından tahsili için 22 Aralık 2016 tarihinde talimat verilmiştir. Ancak davalı Banka tarafından bu talimatlar uygulanmamıştır. Şirketimiz tarafından tüm ödemenin alınması ile ilgili verilen herhangi bir talimat bulunmamasına rağmen, Banka tarafından ödeme planına uyulmaksızın vadesi gelmemiş olan taksitlerin tümünün tahsilatı yapılmıştır. Ayrıca her bir taksit tutarı için şirketimiz hesabından vergi ve sair masrafların tahsili de gerçekleştirilmiştir.

Davalı bankanın açıklanan işlemi, Şirketimiz nakit akışını bozmuş, çok sayıda iş ve işlemin sekteye uğramasına sebep olmuştur.

Davalı bankanın haksız tahsilatı ve mevduat ilişkisine aykırı davranması sebebi ile doğan ve doğmaya devam eden zararların önüne geçilebilmesi için muaccel olmayan paranın iadesi amacıyla ihtarname çekilmiş ve sonuç alınamamıştı ve işbu davanın ikamesi zorunluluk haline gelmişti. 

Dava sürecinde dilekçeler aşaması bitmiş olup ön inceleme için duruşma beklenmekteydi.

Ön inceleme duruşması yapılmıştır. Uğramış olduğumuz zararın somutlaştırılması adına tarafımıza feshedilen sözleşmenin sunulması için süre verilmiştir. Eksikliklerin giderilmesinin ardından dosyanın bilirkişiye gönderilmesi hususunda ara karar oluşturulacaktır. Dava süreci devam etmektedir”.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler