1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Bomonti Elektrik Türkiye Finans davası bilirkişide

Bomonti Elektrik Türkiye Finans davası bilirkişide

Bomonti Elektrik’in Türkiye Finans’a açtığı kredi sözleşmesine aykırılık konulu dava, aykırılık tespiti için bilirkişiye gönderildi. 

Bomonti Elektrik Türkiye Finans davası bilirkişide

Enerji Günlüğü - Bomonti Elektrik’in Türkiye Finans’a açtığı kredi sözleşmesine aykırılık konulu dava, aykırılık tespiti için bilirkişiye gönderildi. 

Bomonti Elektrik Mühendislik Müşavirlik İnşaat Turizm ve Ticaret AŞ’nin Türkiye Finans Katılım Bankası AŞ’ye karşı; banka hesabındaki paranın, hesap kat edilmeden ve muaccel olmayan borca karşılık el konması sebebi ile uğradığı zararın tazmini istemiyle açtığı davanın ön inceleme duruşması yapıldı. Ara karar sonucunda Banka’nın yapılandırma sözleşmesine aykırı davranıp davranmadığı ve zararın ortaya çıkıp çıkmadığının tespiti için dosya bilirkişiye gönderildi. 

Şirket ve davalı banka arasında Genel Kredi Sözleşmesi akdedilmiş, akdedilen sözleşme uyarınca 15.619,23 Euro ve 627.669,47 Euro olmak üzere toplam 643.288,59 Euro kredi borcu altına girmiş; sektörel bazda yaşanan gelişmeler ve şirket içi yaşanan olumsuzluklar sebebi ile yapılandırma görüşmelerine başlanmıştı. 29 Ağustos 2016 tarihinde yapılandırma gerçekleştirilmiş; bu çerçevede 06 Ocak 2017 tarihinde başlayan ve 08 Temmuz 2019 tarihine kadar devam eden taksitler halinde ödeme planı oluşturulmuştu. 

Bomonti Elektrik, yapılandırma sonrasında ilk taksit ödemeleriyle ilgili talimatın yerine getirilmediği; ardından toplam kredi borcunun vadesi gelmemiş olan taksitlerin tümünün tahsilatının yapıldığı gerekçesiyle zararının tazmini istemiyle dava açmıştı. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler