1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Borusan EnBW Balabanlı RES`in temelini attı

Borusan EnBW Balabanlı RES`in temelini attı

Enerji Günlüğü - Borusan ve Alman EnBW ortaklığı Borusan EnBW Enerji, Tekirdağ’daki Balabanlı Rüzgâr Enerji Santrali’nin (RES) temelini attı. Balabanlı...

Borusan EnBW Balabanlı RES`in temelini attı

Enerji Günlüğü - Borusan ve Alman EnBW ortaklığı Borusan EnBW Enerji, Tekirdağ’daki Balabanlı Rüzgâr Enerji Santrali’nin (RES) temelini attı. 

Balabanlı Rüzgar Enerji Santrali’nin (RES) temeli törenle atıldı. Törene Tekirdağ Vali Vekili Mahmut Yıldırım, Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, Tekirdağ İl Parti Başkanları, Borusan EnBW Enerji Murahhas Azaları Mehmet Betil ve Marcel Desai, Borusan EnBW Enerji Genel Müdürü Mehmet Acarla ve Almanya EnBW AG yöneticileri katıldı.

KAPASİTE 160 MW'YE ÇIKACAK

Tamamlandığında 22 rüzgâr türbininden oluşacak ve 50 MW toplam kurulu güce sahip olacak santralle birlikte Borusan EnBW Enerji’nin toplam kapasitesi 160 MW, toplam rüzgâr enerjisi kurulu gücü ise 110 MW düzeyine yükselecek.

1.3 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM

Törende konuşan Borusan EnBW Enerji Genel Müdürü Mehmet Acarla, "2013-2014 yıllarında ağırlıklı olarak rüzgâr enerjisi santralleri olmak üzere yenilenebilir enerji alanında yaklaşık 1,3 milyar ABD doları düzeyinde yatırıma başlamış olacağız. Balabanlı RES’i 2014 yılı sonunda devreye almayı planlıyoruz" dedi.

HEDEF RÜZGARDA 1000 MW

Balabanlı'yı takiben devreye alınacak diğer santralin İzmir Kemalpaşa'daki 30 MW'lık Fuat RES Projesi olacağını anlatan Acarla, "Her biri 50 MW kurulu güce sahip olacak diğer santrallerimiz Çanakkale, Bursa ve Mersin’de kurulacak. 2014 yılında da Türkiye'nin en büyük rüzgâr enerjisi santrallerinden biri olması planlanan 138 MW'lık Saroz projesine de başlayacağız. Rüzgar enerjisinde orta vadede 455 MW; uzun vadede ise 1000 MW’ın üstünde bir rüzgâr kurulu gücüne ulaşmayı öngörüyoruz" diye konuştu.

SANTRALİN İNŞAATI DA ÇEVRECİ

Şirket yetkilileri, Balabanlı RES projesinde üretilen enerjinin çevreye duyarlı olacağını belirtti. Hem Türk Çevre Mevzuatı’na hem de uluslararası standartlara uyumlu inşa edilecek santral projesinin inşaat ve işletme dönemlerinde Çevre Yönetim Planı uygulanacağı kaydedildi. Bu sayede santralin inşaat ve işletme dönemindeki faaliyetleri de çevreye duyarlı bir şekilde yürütülecek.

PORTFÖYÜN YÜZDE 62'Sİ RÜZGAR

Borusan EnBW Enerji portföyünün yüzde 62’sini (455 MW) rüzgâr projeleri yüzde 38’ini (280 MW) ise hidroelektrik santral projeleri oluşturuyor. Borusan EnBW Enerji'nin ilk operasyonel santrali

olan Bandırma Rüzgâr Enerjisi Santrali (Balıkesir) 2009 yılının Eylül ayında devreyealındı ve Temmuz 2010'da kapasite artırımı yapılarak 60 MW kurulu güce ulaştı. Borusan EnBW Enerji’nin toplam kurulu gücü 110 MW düzeyinde bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler