1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Borusan EnBW’ye 74 milyon dolar rüzgar kredisi

Borusan EnBW’ye 74 milyon dolar rüzgar kredisi

Borusan EnBW Enerji, Kıyıköy Rüzgâr Enerjisi Santrali’nde 72 MW’lik kapasite arttırım yatırımı için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile ICBC Türkiye’den 74 milyon dolar kredi sağladı.

Borusan EnBW’ye 74 milyon dolar rüzgar kredisi

Enerji Günlüğü - Borusan EnBW Enerji, Kıyıköy Rüzgâr Enerjisi Santrali’nde 72 MW’lik kapasite arttırım yatırımı için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile ICBC Türkiye’den 74 milyon dolar kredi sağladı. 

Alman EnBW ile Borusan Grubu’nun ortaklığı Borusan EnBW Enerji, 2017 yılında Aksa Enerji’den satın aldığı Kıyıköy Rüzgar Enerji Santrali’nde kapasite artırımına gidiyor. Borusan EnBW Eneri, Ağustos 2014’den beri 28 MW kurulu kapasite ile üretim yapan Kıyıköy RES’in kapasitesini üç kattan fazla arttıracak.

Bu kapsamda Kıyıköy RES sahasına 3,6 MW kapasiteye sahip 20 yeni türbin inşa edilecek. 72 MW’lik ilave kapasite 100 milyon dolarlık harcamayla hayata geçirilecek. 

Borusan EnBW, projenin finansmanı için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve ICBC Türkiye Bankası ile anlaştı. İki kurum Kıyıköy RES kapasite arttırımı projesine 37’şer milyon dolar olmak üzere toplam 74 milyon dolar kredi sağlayacak. 

100 MW İLE YOLA DEVAM 

Projenin tamamlanmasının ardından Kıyıköy RES, 34 türbinden elde edilecek 100 MW toplam kurulu kapasiteye sahip olacak. Kıyıköy RES tesisi “0” emisyonlu üretimi sayesinde, sera gazı salımı yapan tesislerin üretimini ikame edecek ve atmosfere her yıl yaklaşık 140.000 ton karbondioksit salınımı engelleyecek. Aynı üretimi yapacak bir doğalgaz tesisini ikame edecek olan Kıyıköy RES, Türkiye’nin yapması gereken doğalgaz ithalatını azaltarak ekonomiye her yıl 16,9 milyon dolar katkı sağlayacak ve dış ticaret açığının azalmasını da destekleyecek. 

ÇEVRE VE EKONOMİ AÇISINDAN ÖNEMLİ

Borusan EnBW Enerji Genel Müdürü Mehmet Acarla, Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınmasının yerli sürdürülebilir enerji kaynaklarını etkin bir şekilde kullanabilmesiyle yakından ilişkili olduğunu vurguladı. Türkiye’nin bunu yapabildiği ölçüde enerjide dışa bağımlılığını azaltacağını belirten Acarla, “Halen portföyünde 8 Rüzgâr Enerji Santrali, 1 Hidroelektrik Santral ve bir Güneş Enerji Santrali bulunan şirketimiz bu hedefe yönelik yatırımlarını aksatmadan sürdürüyor. Kıyıköy RES için yapacağımız kapasite artışı da bu çerçevede değerlendirilmeli. Bu proje, çevre, ekonomi ve enerji açısından ülkemize çok önemli faydalar sağlayacak. Desteklerinden ötürü Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ve ICBC Türkiye’ye teşekkür ediyoruz. Borusan EnBW Enerji olarak rüzgâr enerjisinde sektör lideri olma hedefimize doğru kararlılıkla ilerlemeye devam edeceğiz” dedi. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler