1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Borusan EnBW Saros RES için finansman buldu

Borusan EnBW Saros RES için finansman buldu

Borusan EnBW Enerji, Saros RES yatırımı için 145 milyon dolarlık finansman anlaşması imzaladı. 

Borusan EnBW Saros RES için finansman buldu

Enerji Günlüğü - Borusan EnBW Enerji, Saros Rüzgar Enerji Santrali (RES) yatırımı için 145 milyon dolarlık finansman anlaşması imzaladı. 

Borusan EnBW Enerji, bağlı şirketi Boylam Enerji ile yürüttüğü 138MW kurulu güce ve 27 adet rüzgâr türbinine sahip olacak Saros Rüzgâr Enerjisi Santrali (RES) yatırımı için 4 ayrı bankayla, toplam 145 milyon dolarlık finansman anlaşması imzaladı. Yatırımın toplam tutarı 180 milyon dolar olacak. 

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) proje için 80 milyon dolar finansman sağlayacak. Alman İhracat Finansman Ajansı’nın (Euler Hermes) desteğiyle DZ Bank da yatırımın 65 milyon dolarlık kısmını finanse edecek. Yatırımın geri kalanı Borusan EnBW Enerji’nin öz kaynaklarıyla karşılanacak. 

İş Bankası ve Garanti BBVA da toplam 65 milyon dolar tutarındaki ECA finansmanına yönelik banka garanti mektubuyla anlaşmanın paydaşları arasında yer aldılar. 

Borusan EnBW Enerji, Saros RES Projesi için 27 Cypress türbinini temin etmek üzere geçen yıl GE Yenilenebilir Enerji ile anlaşma imzalamıştı. Saros RES Projesi’nde kullanılacak türbinlerin kanat ve kuleleri Türkiye’de üretilecek. Tesis işletmeye geçtiğinde yıllık yaklaşık 200.000 hanenin elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayacak.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler