1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Borusan EnBW Saros RES’te GE türbini kullanacak

Borusan EnBW Saros RES’te GE türbini kullanacak

Borusan EnBW Enerji, 138 MW’lık Saros rüzgâr enerji santralinde (RES) GE Yenilenebilir Enerji’nin Gypress türbinlerini kullanacak.

Borusan EnBW Saros RES’te GE türbini kullanacak

Enerji Günlüğü - Borusan EnBW Enerji, 138 MW’lık Saros rüzgâr enerji santralinde (RES) GE Yenilenebilir Enerji’nin Gypress türbinlerini kullanacak. 

GE Yenilenebilir Enerji, Borusan EnBW Enerji’nin Çanakkale’deki kuracağı Saros RES Projesi için 27 Cypress ünitesini temin etmek üzere anlaşma imzaladığını duyurdu. Borusan EnBW Enerji, 158 metrelik rotor çapına sahip Cypress türbinlerini 5.X MW’lık güçle çalıştıracak.  

TÜRKİYE’DEN İLK SİPARİŞ 

GE’nin Cypress platformu için Türkiye’deki ilk siparişi olan bu proje, şirketin bu alandaki en büyük kara tipi rüzgar türbini sahası olacak. Proje aynı zamanda GE’nin Türkiye’deki en büyük rüzgâr santrallerinden biri olacak. Anlaşma kapsamında GE’nin 10 yıllık servis anlaşması da yer alıyor.

KANATLAR BERGAMA’DA ÜRETİLECEK  

Cypress rüzgar türbinlerinde kullanılan iki parçalı kanatlar, İzmir Bergama’daki LM Wind Power rüzgâr türbini kanat üretim tesisinde üretilecek. Şirket kısa süre önce mevcut tesisi büyütmek ve 300 yeni çalışanı bünyesine dâhil etmek üzere 2019 sonuna kadar 30 milyon dolar daha yatırım yapma kararını aldığını duyurmuştu. Rüzgar türbinlerinin kuleleri de yine Türkiye’de üretilecek. 

138 MW, 530 MİLYON KWH

Borusan EnBW Enerji Genel Müdürü Mehmet Acarla konuya ilişkin açıklamasında Saros RES’e toplam 190 milyon ABD doları yatırım yapacaklarını belirtti. Saros RES’in 138 MW kurulu güce sahip olduğunu belirten Acarla “Tesislerin yıllık toplam üretimi 530  milyon kWh olacak. 190 bin hanenin enerji ihtiyacı karşılanacak ve 297 bin ton karbon salımı engellenecek” dedi. 

HEDEF VERİMLİLİĞİ ARTTIRMAK 

GE Yenilenebilir Enerji Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye Başkan ve CEO’su Dr. Manar Al Moneef ise müşterilerinin enerji maliyetlerini her geçen gün azaltmalarına yardımcı olmayı hedeflediklerini belirterek “Cypress platformumuz da tam da bu noktada ülkenin rüzgâr hızı ve ortamından en iyi şekilde yararlanmak için ideal bir çözüm sunuyor” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler