1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Bosch hidrojen yakıt pili fabrikasını kapatabilir

Bosch hidrojen yakıt pili fabrikasını kapatabilir

Geçtiğimiz yıllarda hidrojen yakıt pili fabrikasına dönüştürülen Fransa'daki Bosch tesisi yeterli talep gelmediği için kapanma tehlikesi ile karşı karşıya. Ancak Bosch hidrojen yakıtlı TIR yatırımında kararlı.

Bosch hidrojen yakıt pili fabrikasını kapatabilir

Dünyada hidrojen alanındaki yatırımların hem sayısı hem niteliği değişirken, kimi yatırımlar konusunda geri adımlar da geliyor. Bosh'un Güney Fransa’daki hidrojen pili tesisi yeterli müşteri bulamadığı için kapanma riski ile karşı karşıya. 

Fransız AFP'nin haberine göre Bosch, 2018 yılında dizel enjektör ürettiği tesisi, ürüne talebin azalmasının ardından bir dizi farklı sektöre hizmet verecek şekilde dönüştürmüştü. Şirket, 2019 yılında dizel jeneratörlerin yerini alacak soğutmalı kamyon römorkları için yakıt hücresi sistemleri oluşturmak üzere FresH2 projesini başlatmıştı. 

Konuyla ilgili açıklama yapan bir Bosch yetkilisi, ulaşım sektörünün hidrojen yakıtlı ürünlere henüz geçmeye başladığına dikkat çekersen firmanın elinde  “hidrojenin sektördeki geleceğine dair yeterli güvenilirlikte veri olmadığı” ifadesini kullandı. 

FreshH2 projesi 2021 yılında ilk yol testinden başarıyla geçmiş, bu yıl erken sürümünü piyasaya sunulan ürünün hazır halinin 2024 yılında çıkacağı belirtilmişti. Uzmanlara göre Bosch’tan gelen açıklamaların ardından bu hedefe ulaşılacağını düşünmek zor.

Bunun yanında firmanın ABD’de bulunan hidrojen yakıtlı TIR fabrikasına 200 milyon dolar yatırıyor olması ve dünyada hidrojen yakıtlı araç üretimine en çok bütçe ayıran firmalardan biri olması şirketin, hidrojen yakıtına güvendiğinin işareti olarak gösteriliyor. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler