1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Botaş, doğal gazda Haziran tarifesini değiştirmedi 

Botaş, doğal gazda Haziran tarifesini değiştirmedi 

BOTAŞ, 1 Haziran'dan geçerli olacak şekilde konutlarda, sanayide ve elektrik üretimi amaçlı doğal gaz toptan satış fiyatında bir değişiklik yapılmadığını açıkladı. 

Botaş, doğal gazda Haziran tarifesini değiştirmedi 

Enerji Günlüğü - Haziran ayında Botaş toptan doğal gaz satış fiyatlarını sabit tuttu. Böylece 1000 m3 gaz fiyatı konutlarda 4 bin 80 lira ve elektrik üretiminde 10 bin lira olarak devam edecek.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), 1 Haziran 2023 tarihinden geçerli olacak şekilde doğal gaz toptan satış fiyatlarında bir değişiklik yapılmadığını açıkladı. BOTAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, mesken ve sanayi aboneleri ile elektrik üretimi amaçlı kullanım toptan satış fiyat tarifesini Haziran ayında bir önceki tarifeye göre değiştirmeden uygulayacak. 

Buna göre, BOTAŞ'ın konut tüketicileri için dağıtım şirketlerine Haziranda uygulayacağı satış fiyatı 1000 metreküp doğal gaz için 4 bin 80 lira olurken; sanayi abonelerinin tarifesi, kademe 1 için 1000 metreküp doğal gazda 7 bin 124 lira, kademe 2 için ise 9 bin 478 lira olarak devam edecek. Elektrik üretim amaçlı tarifede ise 1000 metreküp doğal gazın fiyatı 10 bin lira olacak.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler