1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. BOTAŞ: Gaz zammının nedeni dışarıdaki fiyat artışı

BOTAŞ: Gaz zammının nedeni dışarıdaki fiyat artışı

BOTAŞ, doğal gaz fiyatlarına yapılan zamların uluslararası piyasalardaki hızlı fiyat artışlarından kaynaklandığını vurguladı, nihai tüketim fiyatlarının sübvanse edilmeye devam edileceğini duyurdu.

BOTAŞ: Gaz zammının nedeni dışarıdaki fiyat artışı

Enerji Günlüğü - BOTAŞ, 1 Haziran 2022 tarihinden geçerli olmak üzere doğal gaz tüketici fiyatlarına yapılan zamlarla ilgili bir açıklama yaptı.

Doğal gazın yüzde 99’dan fazlasının uluslararası anlaşmalar çerçevesinde yurt dışı arz kaynaklarından temin edildiğini hatırlatan BOTAŞ “2021 yılı başından itibaren dünya ve Avrupa enerji piyasalarında yaşanmaya başlayan ve halen devam eden kusursuz fırtınanın etkisi ile tüketicilerin fahiş enerji fiyatlarına maruz kaldıkları kamuoyu tarafından da yakinen bilinmektedir. Bütün dünyada yaşanan yüksek enerji fiyatları bugüne kadar tüketicilerimize aynı oranda yansıtılmamıştır” değerlendirmesini paylaştı. 

1 Haziran 2022 tarihi itibari ile tüketicileri imkânlar çerçevesinde asgari düzeyde etkileyecek şekilde doğal gaz satış fiyatlarında bir düzenleme yapılması zorunluğu ortaya çıktığının ifade edildiği açıklamada, “Bu kapsamda, 01 Haziran 2022 tarihinden geçerli olmak üzere; sanayide kullanılan doğal gazın satış fiyatında yüzde 10.23,  Elektrik üretimi için kullanılan doğal gazın satış fiyatında % 16.28, konutlarda kullanılan doğal gazın satış fiyatında yüzde 30.00 oranında artış yapılmıştır. Bu artışlara rağmen özellikle Konutlarda kullanılan doğal gazda tüketicilerimize destek verilmeye devam edilmektedir” ifadeleri yer aldı. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler