1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Botaş Moldova ile gaz ihracat anlaşması imzaladı

Botaş Moldova ile gaz ihracat anlaşması imzaladı

Botaş yeni bir ihracat anlaşma imzaladı. Türkiye, 1 Ekim 2023 tarihinden itibaren Moldova'ya günlük 2 milyon metreküp doğalgaz ihraç edecek. 

Botaş Moldova ile gaz ihracat anlaşması imzaladı

Enerji Günlüğü - BOTAŞ ve Moldova'nın East Gas Energy Trading şirketi, 1 Ekim'den itibaren boru hattı yoluyla Moldova'ya günlük 2 milyon metreküp doğal gaz ihracatına ilişkin anlaşma imzaladı.

Ağustos ayında Macar MVM ve birkaç gün önce de Romanyalı OMV Petrom ile yapılan anlaşmaların ardından Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), bölgede ve özellikle Moldova enerji piyasasında aktif rol oynayan East Gas Energy Trading şirketi ile imzaladığı anlaşma kapsamında Moldova'ya günlük 2 milyon metreküp gaz ihraç edecek. 

BOTAŞ'tan yapılan açıklamada, “Türkiye'nin enerji arz güvenliğinin mimarı BOTAŞ, birbiri ardına gerçekleştirdiği ihracat anlaşmaları ile Avrupa’nın da enerji arz güvenliğinin teminatı olmaya devam ediyor. BOTAŞ, gerçekleştirdiği altyapı yatırımları, gelişmiş iletim sistemi, coğrafi konumu ve bu güçlü altyapısının sağladığı avantajları değerlendirerek yeni ihracat anlaşmaları yapmaya devam ediyor" denildi. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler