1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. BOTAŞ 1 Ekim’den itibaren Romanya'ya doğalgaz ihraç edecek

BOTAŞ 1 Ekim’den itibaren Romanya'ya doğalgaz ihraç edecek

BOTAŞ, Romanyalı OMV Petrom ile günlük 4 milyon metreküpe kadar doğalgaz ihracı için anlaşma yaptı.

BOTAŞ 1 Ekim’den itibaren Romanya'ya doğalgaz ihraç edecek

Enerji Günlüğü - BOTAŞ, Romanyalı OMV Petrom ile günlük 4 milyon metreküpe kadar doğalgaz ihraç etmek için anlaşma imzaladı.

Boru Hatları İle Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), Romanya merkezli OMV Petrom SA ile günlük 4.000.000 m3’e kadar doğalgaz ihracatı yapmak üzere 18 aylık anlaşma imzaladı. 

Anlaşma uyarınca BOTAŞ, 01 Ekim 2023 tarihinden itibaren Romanya’ya boru hatları aracılığıyla doğalgaz sevk edecek; anlaşma 31 Mart 2025 tarihinde sona erecek. 

Romanya merkezli entegre petrol şirketi olan OMV Petrom SA, 2004 yılından bu yana Avusturyalı OMV tarafından kontrol ediliyor. OMV Petrom Romanya'daki en büyük şirketlerden biri ve Güneydoğu Avrupa'daki en büyük petrol ve gaz üreticisi konumunda. 

İmzalanan anlaşma, doğalgaz ticaretinin yanında tarafların iletim, depolama, üretim ve yeşil enerji teknolojileri alanlarında da işbirliği yapmalarını öngörüyor. 

BOTAŞ bugüne kadar boru hatları aracılığıyla bölge ülkelerinden Yunanistan, Bulgaristan ve Macaristan’a da doğalgaz ihracatına ilişkin anlaşmalar gerçekleştirmişti. 

BOTAŞ’tan yapılan açıklamada, yeni ihracat anlaşmaları için birçok ülke ve şirketle görüşmelerin devam ettiği bildirildi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler