1. HABERLER

  2. PETROL

  3. BOTAŞ, Rusya ile müzakere iddialarını yalanladı

BOTAŞ, Rusya ile müzakere iddialarını yalanladı

Kamuya ait borularla petrol ve doğalgaz taşıma şirketi BOTAŞ, Türkiye'nin doğalgaz borcu için Rusya ile müzakere yapıldığı yönünde çıkan söylentileri 'asılsız' ve 'mesnetsiz' olarak niteledi.

BOTAŞ, Rusya ile müzakere iddialarını yalanladı

Enerji Günlüğü - Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi BOTAŞ, bir basın açıklaması yaparak son günlerde ortaya atılan iddialara yanıt verdi. Türkiye’nin Rusya’ya olan doğal gaz borcunun 27.5 milyar dolar düzeyine çıktığı ve bu borcun yapılandırılması için müzakereler yürütüldüğü yönündeki iddiaları 'asılsız ve mesnetsiz' olarak niteleyen BOTAŞ, söylentilere itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı. 

BOTAŞ'tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Son günlerde bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada Türkiye’nin, Rusya’ya olan doğal gaz borcunun 27.5 milyar dolar düzeyine çıktığı ve bu borcun yapılandırılması için müzakereler yürütüldüğü yönündeki asılsız ve mesnetsiz iddialara yönelik olarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ihtiyacı hasıl olmuştur.

Türkiye Yüzyılı’nda enerjide merkez ülke olma yolunda dev yatırımların, dünya gündemine oturan ihracat anlaşmalarının hayata geçirildiği bugünlerde, Ülkemizin enerjide yüzakı ve amiral gemisi niteliğindeki BOTAŞ’ın, bu gibi asılsız iddialarla gündeme getirilmesi son derece manidar ve maksatlıdır. 

Kuruluşumuzu ulusal ve uluslararası arenada yıpratmaya ve marka değerini düşürmeye yönelik bilinçli, art niyetli ve farklı odaklara hizmet etmek için yapılan bu gibi asılsız haber ve iddialara milletimizin itibar etmemesini ve tüm yasal haklarımızı saklı tuttuğumuzu kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız."

Açıklamanın orijinal metnini görüntülemek için tıklayın!

 

Önceki ve Sonraki Haberler