1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. BOTAŞ ve TEI gaz türbini işbirliği yapacak

BOTAŞ ve TEI gaz türbini işbirliği yapacak

BOTAŞ ve TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. (TEI) işbirliğiyle gaz türbinlerinin ağır bakımları Eskişehir’de bulunan TEI tesislerinde yapılacak. Ayrıca TEI’nin geliştireceği gaz türbini ve doğal gaz kompresörü konularında ortak çalışma yapılacak.

BOTAŞ ve TEI gaz türbini işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü - BOTAŞ ve TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. (TEI) gaz türbinlerinin periyodik ağır bakımlarının yerli ve milli kaynaklarla yurt içinde yapılması konusunda iş birliği yapacak.

BOTAŞ, gaz türbinlerinin periyodik ağır bakım çalışmaları için TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. (TEI) ile iş birliği yaptığını açıkladı. BOTAŞ ve TEI arasında imzalanan iş birliği anlaşması kapsamında gaz türbinlerinin ağır bakımları Eskişehir’de bulunan TEI tesislerinde yapılacak. BOTAŞ’a ait gaz türbinlerinin bakım ve onarımına yönelik olarak iş birliğine giden iki Kuruluş, bu anlaşmayla birlikte TEI’nin geliştireceği gaz türbini ve doğal gaz kompresörü konularında da ortak çalışma yapacak.

“İŞBİRLİĞİNİN YERLİLEŞME SONUÇLARINI HEP BİRLİKTE GÖRECEĞİZ”

BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan, doğal gaz sisteminin çok önemli bir unsuru olan doğal gaz kompresör ve türbinlerinin servis ve bakımları ile alakalı geniş ölçekli bir iş anlaşmasını imzaladıklarını belirterek, “En kısa zamanda da bu iş birliğinin yerlileşme ve millileşmeyle alakalı sonuçlarını hep birlikte göreceğimize inanıyorum” dedi.

 

Etiketler : , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler