1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. BOTAŞ ve TEI işbirliği devam ediyor

BOTAŞ ve TEI işbirliği devam ediyor

Tuz Gölü Doğal Gaz Depolama Tesisleri’nde toplamda 10 adet doğal gaz türbin ve kompresör sistemlerinin bakımı ve idame desteği TEI tarafından sağlanacak.

BOTAŞ ve TEI işbirliği devam ediyor

Enerji Günlüğü - Tuz Gölü Doğal Gaz Depolama Tesisleri’nde toplamda 10 adet doğal gaz türbin ve kompresör sistemlerinin bakımı ve idame desteği TEI tarafından sağlanacak.

BOTAŞ ve Türkiye’nin havacılık motorları şirketi TEI iş birliklerini artırarak sürdürüyor. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nın (IDEF’23) ikinci gününde BOTAŞ ve TEI arasında Tuz Gölü Gaz Depolama Tesisi Türbin ve Kompresörlerin Bakım Sözleşmesi İmza Töreni gerçekleştirildi. Anlaşma kapsamında Tuz Gölü Doğal Gaz Depolama Tesisleri’nde hâlihazırda kurulu olan 5 adet ve yakın zamanda devreye alınacak 5 adet olmak üzere toplamda 10 doğal gaz türbin ve kompresör sistemlerinin bakımı ve idame desteği TEI tarafından sağlanacak.

TEI Genel Müdürü Akşit imza töreninde yaptığı değerlendirmede uçak motorları ve doğal gaz kompresörlerinin benzerliklerine vurgu yaparak, "Amacımız, havacılıktaki uzmanlığımızı BOTAŞ'ın hizmetine sunarak bu servisleri Türkiye'ye yerli ve milli olarak kazandırmak" diye konuştu.

BOTAŞ ile TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. (TEI) arasındaki ortaklığın ilk adımı 11 Ağustos 2022 tarihinde imzalanan iş birliği anlaşması ile atılmıştı. Bu doğrultuda 12 Mayıs 2023 tarihinde ise BOTAŞ ve TEI arasında BOTAŞ Bünyesindeki Gaz Türbinli Motorların Servis ve Bakım Anlaşması ile Yeni Gaz Türbini Geliştirilmesi ve Temini Protokolü imzalanmıştı.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler