1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. BOTAŞ'tan 2. Enerji Yönetimi ve Verimliliği Çalıştayı

BOTAŞ'tan 2. Enerji Yönetimi ve Verimliliği Çalıştayı

BOTAŞ, enerji yönetimi ve enerji verimliliği politikalarını sürdürülebilir hale getirmek amacıyla Enerji Yönetimi ve Enerji Verimliliği Çalıştayı’nın ikincisini gerçekleştirdi.

BOTAŞ'tan 2. Enerji Yönetimi ve Verimliliği Çalıştayı

Enerji Günlüğü - BOTAŞ, enerji yönetimi ve enerji verimliliği politikalarını sürdürülebilir hale getirmek amacıyla Enerji Yönetimi ve Enerji Verimliliği Çalıştayı’nın ikincisini gerçekleştirdi.

Enerji sektöründeki kamu kurum ve kuruluşları arasında “TS EN ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi”ni tüm iş süreçleri için alan ilk kamu kuruluşu olarak etkin enerji yönetiminde öncü bir rol üstlenen BOTAŞ, enerji yönetimi ve enerji verimliliği çalışmalarında elde ettiği bu başarısını sürdürülebilir kılmak için yeni projeleri hayata geçirmekte ve proje çıktılarını ve verimlilik çalışmalarını ise her yıl düzenlediği çalıştaylarda değerlendirerek yeni hedefler ortaya koyuyor. 

Bu kapsamda ilki geçen yıl gerçekleştirilen “Enerji Yönetimi ve Enerji Verimliliği Çalıştayı’nın ikincisi yine Enerji Verimliliği Haftasında 11 Ocak 2020 tarihinde BOTAŞ yönetimi, BOTAŞ personeli, özel sektör temsilcileri ve üniversitelerden öğretim üyelerinin katılımı ile BOTAŞ Doğal Gaz İşletme ve Piyasa İşlemleri Bölge Müdürlüğünde gerçekleştirildi. 

ÇALIŞTAYDA 4 OTURUM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Çalıştay’da gün boyunca yapılan 4 oturumda toplam 14 sunum gerçekleştirildi. “Bas Gaza” temalı ilk oturumda doğalgaz iletim ve depolama süreçlerindeki operasyonel uygulamalar ile sağlanabilecek enerji verimliliği fırsatları konuşuldu.  “Enerjim Dijital Olmuş” temalı ikinci oturumda ise dijitalleşme ile birlikte gelen enerji verimliliği fırsatları, enerji yönetim takip sistemleri ve enerji etüdü üzerine sunumlar gerçekleştirildi. Rüzgâr ve güneş enerjisi konusundaki güncel gelişmeler, sanayide uygulanan verimlilik arttırıcı projeler ile elektrikli araçlardaki son gelişmelerin konuşulduğu  “Üniversiteli Enerji” temalı üçüncü oturum ise üniversitelerden katılan öğretim üyelerinin sunumları ile devam etti. “Rüzgârı Arkasına Alan BOTAŞ” temalı son oturumda ise hat vanalarındaki mikro RES, GES ve hibrit uygulamalar, Ceyhan-Kırıkkale hat vanalarının solar dönüşümü, Dörtyol Terminali rüzgâr potansiyelinin belirlenmesi ve üç kanatlı rüzgâr türbininin mekanik tasarımı konularında yapılan sunumlar ile Çalıştay sona erdi.

Önceki ve Sonraki Haberler