1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Botaş’tan doğal gaz zammı açıklaması

Botaş’tan doğal gaz zammı açıklaması

Botaş, bütün dünyada yaşanan yüksek enerji fiyatlarını tüketicilerine aynı oranda yansıtmadığını açıkladı.

Botaş’tan doğal gaz zammı açıklaması

Enerji Günlüğü - Botaş, bütün dünyada yaşanan yüksek enerji fiyatlarını tüketicilerine aynı oranda yansıtmadığını açıkladı.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ’nin (BOTAŞ) Kasım ayında sanayi ve elektrik üretim amaçlı tarifeye yaptığı yüzde 50’ye yakın zam ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, konutlarda doğal gaz fiyatlarında herhangi bir değişiklik olmadığı ve Evsel Enerji Fiyat Endeksi'ne (HEPI-Household Energy Price Index) göre konutlarda Avrupa'nın en ekonomik doğal gazının Türkiye'de kullanıldığı kaydedildi. 

Yıl başından itibaren dünya ve Avrupa enerji piyasalarında yaşanan dalgalanmalara bağlı olarak tüketicilerin fahiş enerji fiyatlarına maruz kaldığının belirtildiği açıklamada, "Ülkemizde ise bugüne kadar bütün dünyada yaşanan yüksek enerji fiyatları tüketicilerimize aynı oranda yansıtılmamıştır. Tüm abone grupları en azami şekilde korunmuştur” denildi. 

Açıklamada 1 Kasım itibarıyla artan maliyetlerden dolayı büyük sanayi ve ticari kuruluşları abone grubuna yüzde 48,40 ve elektrik üretim amaçlı kullanılan doğal gaz tarifesine yüzde 46,82 oranında artış yapıldığı belirtildi.

Etiketler : , , , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler