1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Doğal gazdan elektrik üretimi yarı yarıya pahalandı

Doğal gazdan elektrik üretimi yarı yarıya pahalandı

BOTAŞ, elektrik üretim santralleri ile 300 bin metreküp üstü gaz tüketen sanayi abonelerine uygulanan doğalgaz fiyatlarını yaklaşık yarı yarıya yükseltti.  

Doğal gazdan elektrik üretimi yarı yarıya pahalandı

Enerji Günlüğü - BOTAŞ, elektrik üretim santralleri ile 300 bin metreküp üstü gaz tüketen sanayi abonelerine uygulanan doğalgaz fiyatlarını yaklaşık yarı yarıya yükseltti.  

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ’nin (BOTAŞ) yayımladığı Kasım ayına ilişkin tarife tablosuna göre, sanayi ve elektrik üretim amaçlı tarifeye zam yapıldı. Konut aboneleri ile 300 bin metreküpten az tüketen abonelere uygulanan gaz satış fiyatı değişmedi ve 1000 metreküp doğalgaz için 1488 lira olarak sabit kaldı.

BOTAŞ, doğalgaz çevrim santrallerine verdiği elektrik üretim amaçlı doğalgazın satış fiyatını bir önceki aya göre yüzde 46,8 arttırdı. Elektrik üretim santrallerinin kullandığı 1000 metreküp doğalgaz için Kasım ayı tarifesi 4000 lira oldu.

SANAYİ İŞLETMELERİNE GAZ %48 ZAMLI

300 bin metreküpün üzerinde gaz tüketen büyük ölçekli gaz tüketen sanayi işletmelerine uygulanan gazın metreküp fiyatına ise yüzde 48 zam geldi. Bu işletmeler için geçerli olacak tarife Kasım ayında 1000 metreküp doğalgaz için 3 bin 482 lira oldu.

Ekim ayında sanayi aboneleri için geçerli olacak tarife Eylül ayı tarifesine göre 1000 metreküp doğal gaz için yüzde 15 artışla 2 bin 358 lira, elektrik üretim santrallerinin kullandığı 1000 metreküp doğal gaz için ise yine yüzde 15 artışla 2 bin 724 lira olmuştu.

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler