1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Boydak Enerji, 1000 MW kurulu güç hedefliyor

Boydak Enerji, 1000 MW kurulu güç hedefliyor

Enerji Günlüğü - Boydak Enerji, 400 MW'si proje halinde olmak üzere 1000 MW'lik kurulu güç hedefliyor. Boydak Enerji Genel Müdürü Gültekin Eranıl,...

Boydak Enerji, 1000 MW kurulu güç hedefliyor

Enerji Günlüğü - Boydak Enerji, 400 MW'si proje halinde olmak üzere 1000 MW'lik kurulu güç hedefliyor. 

Boydak Enerji Genel Müdürü Gültekin Eranıl, DÜNYA'ya yaptığı açıklamada, grup içinde en çok yatırım yapılan sektörün enerji olduğunu belirterek "Enerji şirketimizin, grubumuzun gelecekteki lokomotif şirketlerinden birisi olmasını ümit ediyoruz" dedi.

Mehmet Kara'nın sorularını cevaplayan Eranıl, 2011 ve 2012'nin Boydak Enerji'nin katlanarak büyüdüğü yıllar olarak geçtiğini belirtirken 

"1000 MW kurulu güç hedefiyle çıktığımız yolda bugün itibariyle ulaştığımız yaklaşık 400 MW proje portföy, Türkiye’ye ve Türkiye enerji sektörünün geleceğine güvenimizin en büyük göstergesidir" diye konuştu. Eranıl, uzun vadeli planlar yapıp, portföy havuzunu her aşamada gelecekteki alternatif senaryolara göre simüle edip, elde ettikleri sonuçlara göre hareket ettiklerini vurguladı.

1000 MW KURULU GÜÇ

Sektörde bugüne kadar yaklaşık 500 milyon dolar yatırım yaptıklarını belirten Gültekin Eranıl şunları söyledi:

"Devrede olan 150 MW kurulu gücündeki hidroelektrik santrallerimiz, yapım ve projelendirme aşamaları devam eden 225 MW kurulu gücündeki rüzgar santrallerimizle üretim tarafında elektrik piyasasının önemli oyuncularından biri haline gelmeyi hedefliyoruz. 1000 MW kurulu güç hedefimize giden yolda ilk olarak 500 MW büyüklüğündeki bir portföyü 2015 yılına kadar devreye almayı planlıyoruz."

ÇANTA RES SONBAHARDA DEVREDE

Eranıl, Boydak Enerji'nin devam eden yatırımlarının faaliyete geçiş takvimlerini şöyle açıkladı:

"Yatırımı devam eden 45 MW Çanta RES rüzgar santralimizi bu yılın son çeyreğinde devreye almayı planlıyoruz. İzin süreçleri devam eden 100 MW Ömerli RES ve 80 MW Sibel RES projelerimizi de 2014 yılı sonunda devreye almayı hedefliyoruz. Yine aynı şekilde inşaatlarında son aşamaya gelinen 24 MW Umut II HES ve 5 MW Yayla HES projelerimizin de bu yılın üçüncü çeyreğinde devreye alınması planlanıyor."

ÖNEMLİ OYUNCULUK HEDEFİ

Gültekin Eranıl, Boydak Grubu'nun Türkiye enerji pazarında kendisine biçtiği rolü ve hedeflediği konumu ise şöyle özetledi:

"Ağırlıklı yenilenebilir enerji kaynaklarından oluşan şimdilik 1000 MW’lık bir portföy ile esnek ve rekabetçi bir enerji üretim ve satış şirketi ile Türkiye Elektrik Piyasası’nın önemli oyuncularından birisi olarak yerimizi almak istiyoruz."

Önceki ve Sonraki Haberler