1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Bozüyük RES’e 17 türbin ilave edilecek

Bozüyük RES’e 17 türbin ilave edilecek

İnebolu Enerji, yaklaşık 260 milyon TL yatırımla Bilecik’te işlettiği Bozüyük RES’e 17 adet rüzgar türbini ekleyecek. 

Bozüyük RES’e 17 türbin ilave edilecek

Enerji Günlüğü - Bilecik’te işletilmekte olan 90 MW kurulu gücündeki Bozüyük Rüzgar Enerji Santrali’nin (RES) kapasitesi 103,7 MW arttırılarak 193,7 MW’a çıkarılacak. 

RT Enerji ve Türkerler bünyesinde faaliyet gösteren İnebolu Enerji Yatırım Üretim ve Ticaret A.Ş.'ye ait Bozüyük Rüzgar Enerji Santrali (RES) kapasite arttıracak. Yaklaşık 260 milyon TL değerindeki proje ile santraldeki türbin sayısı 20’den 37’ye çıkarılacak. Böylece santralin kurulu gücü de 90 MW’dan 193,7 MW’a çıkarılacak. 

Bilecik ili, Bozüyük ilçesi, Camiliyayla, Aksutekke, Erikli, Muratdere, Delielmacık ve Çamyayla Köyleri sınırları içinde yer alan santralde toplam elektrik üretimi ise yılda 315 milyon kWh’den yaklaşık 775 milyon kWh’e yükselecek. 

Yeni eklenecek türbinler için mevcut enerji nakil hattı, mevcut şalt sahsı ve mevcut trafo kullanılacak. Mevcut durumda, işletmede olan Seyitömer TM den 10,40 km uzunluğunda 154 kV Elektrik Enerjisi İletim Hattı (EEİH) ile Bozüyük RES TM den enterkonnekte sisteme bağlantısı yapılmış durumda.

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler