1. HABERLER

  2. PETROL

  3. BP 10 bin çalışanını işten çıkaracak

BP 10 bin çalışanını işten çıkaracak

İngiltere merkezli petrol şirketi BP, mali nedenler ve yatırım planlarındaki değişiklik nedeniyle yıl sonuna kadar 10 bin çalışanını işten çıkaracak.

BP 10 bin çalışanını işten çıkaracak

Enerji Günlüğü - İngiltere merkezli petrol şirketi BP, mali nedenler ve yatırım planlarındaki değişiklik nedeniyle yıl sonuna kadar 10 bin çalışanını işten çıkaracak.

Birleşik Krallık merkezli BP, Covid-19 salgınının neden olduğu hasar ve yatırımlarını fosil yakıtlardan yenilenebilir enerji alanına kaydırma stratejisi kapsamında, yıl sonuna kadar çalışanlarının yaklaşık yüzde 15’ini işten çıkarmayı planlıyor. Reuters’ın haberine göre, CEO Bernard Looney çalışanlara BP’nin, mevcut 70 bin 100 çalışandan 10 binini işten çıkaracağını ve işten çıkarmaların çoğunun yıl sonuna kadar yapılacağını söyledi.

BP’nin ilk çeyrek kârı, bir önceki yıla göre yaklaşık üçte iki oranında düşerek 800 milyon dolar seviyelerinde gerçekleşti. Şirketin borcu ise 6 milyar dolar artarak 51 milyar dolara ulaştı.

Şirket Nisan ayında yaptığı açıklamada koronavirüs salgını süresince maliyetlerini kısmak ve karlılığına artırmak için istihdamı azaltma veya işten çıkarma yollarına başvurmayacağını bildirmişti. 

Etiketler : , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler