1. HABERLER

  2. PETROL

  3. BP karını iki kattan fazla arttırdı

BP karını iki kattan fazla arttırdı

Londra merkezli petrol ve gaz şirketi BP'nin 3. çeyrekteki kârı tahminlerin üzerinde gerçekleşerek 8,2 milyar dolar oldu. 

BP karını iki kattan fazla arttırdı

Enerji Günlüğü - İngiliz enerji şirketi BP, yılın üçüncü çeyreğinde karını bir önceki yıla göre %148 arttırarak, tarihinin en büyük ikinci karını elde etti.

İngiltere merkezli petrol devi BP, petrol ve doğal gaz üretim ve ticaret bölümlerdeki güçlü performans sayesinde tarihin 2. en büyük çeyreklik karını elde ettiğini açıkladı. BP, 2022 yılı Temmuz - Eylül döneminde beklentileri aşarak 8,2 milyar dolar kar açıkladı. Beklentiler şirketin bu dönemde 6,1 milyar dolar kar edeceği yönündeydi. 

Şirket bir önceki yılın aynı döneminde net kârını 3,3 milyar dolar olarak açıklamıştı. Böylece şirket net karını bir önceki yıla göre %148,48 arttırmış oldu. 

Şirket, temettülerini %10 artıracağını ve devam eden hisse geri alım programına 2,52 milyar dolarlık fon ekleyeceğini duyurdu. Aynı zamanda BP, 800 milyon dolarlık olağanüstü durum vergisi de dahil olmak üzere İngiliz Kuzey Denizi’ndeki işleri için bu yıl yaklaşık 2,5 milyar dolar vergi ödemesini öngördüğünü açıkladı.

Etiketler : , , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler