1. HABERLER

  2. PETROL

  3. bp’nin karı ilk yarıda üç kat arttı

bp’nin karı ilk yarıda üç kat arttı

İngiliz enerji şirketi bp, 2022 yılı ilk yarısında doğal gaz üretimini bir önceki yıla göre %6 arttırdı.

bp’nin karı ilk yarıda üç kat arttı

Enerji Günlüğü - İngiltere merkezli enerji şirketi bp, artan enerji fiyatlarının etkisiyle yılın ilk yarısında kârını bir önceki yıla göre üç katına çıkardı.

İngiltere merkezli enerji şirketi bp tarafından bugün yayınlanan finansal rapora göre, daha düşük bakım maliyetleri ve yüksek fiyatların etkisiyle 2022 yılı bu yılın Ocak ve Haziran ayları arasındaki ilk yarısında şirket kârı bir önceki yıla göre neredeyse üç katına çıktı. Şirketin net kârı, geçen yılın aynı döneminde 5,4 milyar dolar iken Ocak-Haziran 2022 döneminde toplam 14,7 milyar dolar seviyesine ulaştı.

Yılın ikinci çeyreğinde ise bp 8,5 milyar dolar kar açıkladı. Bir önceki önceki çeyrekte şirket 6,2 milyar dolar kar elde etmişti. Bu artış, son 14 yıldaki çeyrek bazında en yüksek oran olarak değerlendirilirken şirket, hisse geri alımına devam edeceğini ve hissedarlarının kâr payını %10 artıracağını duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamada, "BP, Avrupa'ya arz eksikliği nedeniyle gaz fiyatlarının üçüncü çeyrekte yüksek ve oynak kalmasını bekliyor. Fiyatlar büyük ölçüde Rus boru hattı akışlarına veya diğer arz kesintilerine bağlı şekillenecek" ifadeleri kullanıldı.

DOĞAL GAZ ÜRETİMİ %6 ARTTI

Şirketin küresel doğal gaz üretimi, Ocak-Haziran döneminde ortalama 4.803 milyon fit küp/gün (136 milyon m3/gün) olurken, ikinci çeyrek üretiminin ise yaklaşık %6 daha yüksek olduğu görülüyor.  

YENİLENEBİLİR KAPASİTESİ 2 BİN MW’A ULAŞTI

Öte yandan bp’nin Ocak-Haziran döneminde yenilenebilir enerji kurulu kapasitesi de geçen yılın aynı dönemine göre 400 MW artışla 2 bin MW'a ulaştı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler