1. HABERLER

  2. PETROL

  3. bp, Kızıldeniz'den petrol tankeri geçişlerini durdurdu

bp, Kızıldeniz'den petrol tankeri geçişlerini durdurdu

Petrol şirketi bp,Yemen kıyısı açıklarında Husi militanlarının ticari gemilere yönelik giderek artan saldırıları nedeniyle Kızıldeniz'deki tüm petrol tankeri geçişlerini geçici olarak duraklattı.

bp, Kızıldeniz'den petrol tankeri geçişlerini durdurdu

Enerji Günlüğü - İngiltere merkezli petrol şirketi bp, İran destekli Husi saldırısı riskine karşı Kızıldeniz'den petrol tankeri geçişlerini durdurdu. Kararın ardından petrol fiyatları hafif yükseldi.

bp, yaptığı açıklamada petrol, sıvı doğal gaz ve diğer enerji kaynaklarının sevkiyatı da dâhil olmak üzere "Kızıldeniz üzerinden yapılan tüm geçişleri geçici olarak durdurma kararı aldığını” bildirdi. Mürettebatın güvenliğine öncelik verdiğini ve bunun "ihtiyati bir duraklama" olduğunu belirten şirket, kararın devam eden bir inceleme altında olduğunu kaydetti. 

GEMİLER ÜMİT BURNU’NU DOLAŞMAK ZORUNDA KALIYOR

Yemen kıyısı açıklarında Husi militanlarının ticari gemilere yönelik giderek artan saldırıları nedeniyle dünyanın en büyük beş konteyner taşımacılığı şirketinden Maersk, MSC, CMA CGM Group ve Hapag-Lloyd geçtiğimiz günlerde Kızıldeniz'deki seferlerini durdurdu ya da başka güzergahlara yönlendirdi. Gemiler, Kızıldeniz yerine Ümit Burnu'nu dolaşmak zorunda kalıyorlar. 

Kızıldeniz ve Süveyş Kanalı'na giden dar su yolundaki faaliyetler dünya ticaretinin tahmini yüzde 10'unu temsil ediyor. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler