1. HABERLER

  2. PETROL

  3. bp Rosneft ile ortaklığını sonlandırıyor

bp Rosneft ile ortaklığını sonlandırıyor

bp üst yönetimi Rosneft YK görevlerini bıraktı. Bp CEO’su  Bernard Looney ve eski bp Grup Başkanı Bob Dudley istifa etti.

bp Rosneft ile ortaklığını sonlandırıyor

Enerji Günlüğü - İngiltere merkezli petrol şirketi bp, Ukrayna işgali nedeniyle Rus Rosneft’te bulunan yaklaşık yüzde 20'lik hissesini elden çıkaracak.

İngiltere merkezli petrol şirketi bp, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasının ardından Rus petrol şirketi Rosneft ile ilişkileri koparıyor. Rusya'ya karşı uygulanan yaptırımlara katılan Şirket yaptığı açıklamada, Rosneft ortaklığından çıkma kararı aldıklarını belirterek, Rosneft'teki yüzde 19,75'lik hissesini satacağını kaydetti. BP, Rus petrol şirekti Rosneft ile ortaklıktan çekilerek 25 milyar dolarlık zararı bilançosuna yazacağını bildirdi.

Açıklamada ayrıca, bp Üst Yöneticisi (CEO) Bernard Looney ve eski bp Grup Başkanı Bob Dudley'nin Rosneft yönetim kurulundaki görevlerinden istifa ettikleri belirtildi.

“ŞOKA UĞRADIM”

bp CEO'su Bernard Looney konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Çoğu kişide olduğu gibi ben de Ukrayna'da yaşananlar dolayısıyla şoka uğradım ve derin bir üzüntü duydum. Bu durum BP'nin Rosneft'teki pozisyonunu yeniden ele almamıza neden oldu" ifadelerini kullandı.

“ROSNEFT ARTIK BP’NİN İŞ VE STRATEJİSİYLE UYUMLU DEĞİL”

BP Başkanı Helge Lund ise, BP’nin 30 yılı aşkın bir süredir Rusya'da Rus meslektaşlarıyla birlikte çalıştığını belirterek, “Ancak bu askeri harekat, köklü bir değişimi temsil etmektedir. Rosneft artık BP'nin iş ve stratejisiyle uyumlu değil" dedi.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler