1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Total Rusya’daki enerji yatırımlarına finansmanı kesti

Total Rusya’daki enerji yatırımlarına finansmanı kesti

Fransız enerji şirketi TotalEnergies, Rusya’ya uygulayacağı yaptırımı açıkladı. Şirket, bundan sonra Rusya'da yeni enerji projelerine finansman sağlamayacak.

Total Rusya’daki enerji yatırımlarına finansmanı kesti

Enerji Günlüğü - 25 yıldan fazla süredir Rusya’da faaliyet yürüten Fransız enerji şirketi TotalEnergies, Rusya'da yeni projelere finansman sağlamayacak.

Rusya'daki yatırım ve ortaklıklarından çekilme kararı alan Batılı şirketler kervanına Fransız enerji devi TotalEnergies de katıldı.

Equinor, Shell ve bp’nin ardından TotalEnergies, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri saldırganlığını kınadığını, bundan sonra Rusya'da yeni enerji projelerine finansman sağlamayacağını duyurdu. Total yaptığı açıklamada, Rusya'nın askeri saldırganlığının sonuçlarından acı çeken Ukrayna halkı ile dayanışma içinde olduğunu belirtirken, yaşananlardan acı çekecek Rus halkı ile de dayanışma içinde olacaklarını belirtti. 

Fransa Maliye Bakanı Fransız hükümetinin enerji şirketleri Total ve Engie’nin Rusya’daki operasyonlarıyla ilgili görüşmeler yaptığını açıklamıştı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler