1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. BP ve Statoil Cezayir'den çalışanlarını çekiyor

BP ve Statoil Cezayir'den çalışanlarını çekiyor

Enerji Günlüğü – BP ve Statoil Cezayir'de bulunan Salah gaz sahasında çalışan personellerini bir kaç hafta içinde tamamen geri çekecekler.Norveçli...

BP ve Statoil Cezayir'den çalışanlarını çekiyor

Enerji Günlüğü – BP ve Statoil Cezayir'de bulunan Salah gaz sahasında çalışan personellerini bir kaç hafta içinde tamamen geri çekecekler.

Norveçli enerji şirketi Statoil ve İngiliz petrol şirketi BP, roketatarlı saldırıdan üç gün sonra Cezayirli Sonatrach ile ortaklaşa geliştirdikleri ve Orta Cezayir'deki yedi doğalgaz sahasından sonuncusu olan Salah gaz sahasında çalışan personellerini bir kaç hafta içinde tamamen geri çekeceklerini açıkladılar. 

Statoil tarafından yapılan açıklamada önceliğin personellerinin güvenliği olduğu vurgulanarak, personelin geri çekilme işleminin BP ile işbirliği halinde koordineli bir şekilde yapılacağı belirtildi. 

BP de yaptığ açıklamada gelişmelerin çok yakından takip edildiği ve gerekli görüldüğü taktirde daha farklı tedbirlerin de alınacağı ifade edilerek, Salah gaz sahası ve Amenas JVs'daki tüm personelin iki hafta içinde çekileceği kaydedildi.

Geçtiğimiz Perşembe günü  yılda 9 milyon metreküp gaz üretilmesi planlanan Salah gaz sahasına roketli saldırı gerçekleştirilmiş ve saldırıda can kaybı yaşanmamıştı. 

CEZAYİR'DEKİ GAZ TESİSİNE ROKETLİ SALDIRI

Önceki ve Sonraki Haberler