1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Brandalism`den iklim zirvesi sponsorlarına afişli eleştiri

Brandalism`den iklim zirvesi sponsorlarına afişli eleştiri

Enerji Günlüğü - Çevreci örgüt Brandalism, Paris’te düzenlenen İklim Konferansı'na sponsor olan firmaların sorunun asıl kaynağı olduğu eleştirisini...

Brandalism`den iklim zirvesi sponsorlarına afişli eleştiri

Enerji Günlüğü - Çevreci örgüt Brandalism, Paris’te düzenlenen İklim Konferansı'na sponsor olan firmaların sorunun asıl kaynağı olduğu eleştirisini getirdi.

İngiltere’de, uluslararası bir grup sanatçının katılımıyla geçen yıl kurulan çevreci örgüt Brandalism, Paris’te düzenlenen İklim Konferansı'nasponsor olan büyük firmaların ve liderlerin sorunun asıl kaynağı olduğunu kaydederekkısa bir video hazırlayarak durumu eleştirdi.

Çevreci örgüte üye olan 600 sanatçı tarafından hazırlanan broşürler başkent Paris’te reklam panolarına asıldı. Bunlardan birinde Fransız Havayolı AirFrance hedef alınırken, emisyon test sonuçlarını manipüle ettiği ortaya çıkan Volkswagen de eleştirilerden nasibini aldı.

Sanatçılar hava kirliliği ve iklim değişikliğine neden olmakla suçladığı büyük firmaların yanında dünya liderlerini de hedef aldı. Grubun İnternet sitesinde Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama ve Japonya Başbakanı Şinzo Abe de eleştiriden payını aldı.

2014 yılında 40 uluslararası sanatçıyı bünyesine alan çevreci kuruluş, 360 reklam alanını kendi hazırladıkları posterlerle doldurdu.

Kaynak: Euronews

Önceki ve Sonraki Haberler