1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Bulgaristan-Gazprom görüşmeleri sonuçsuz kaldı

Bulgaristan-Gazprom görüşmeleri sonuçsuz kaldı

Rus gazı alımı için yaptığı görüşmeler sonuçsuz kalan Bulgaristan kamu doğal gaz şirketi Bulgargaz, LNG alımı için kısa ve orta vadeli ihaleler açtı. 

Bulgaristan-Gazprom görüşmeleri sonuçsuz kaldı

Enerji Günlüğü - Bulgaristan’ın doğal gaz sevkiyatının yeniden başlaması için Gazprom ile yürüttüğü görüşmelerden sonuç alınamadı. 

Bulgaristan Enerji Bakanı Rossen Hristov, doğal gaz sevkiyatının yeniden başlaması için Gazprom ile müzakerelerden sonuç alınamadığını açıkladı. Bununla birlikte bu durumla başa çıkabilecek hedeflere sahip olduklarını kaydeden Hristov, Kasım ayında doğal gaz fiyatlarında %10 düşüş beklediğini de ifade etti. 

LNG İÇİN İHALELER YAPILACAK

Öte yandan Bulgaristan'ın en büyük doğal gaz dağıtım şirketi olan Bulgargaz, LNG alımı için kısa ve orta vadeli ihaleler açtı. Kasım ayı için 1,5 milyon MWh, Aralık ayı için 2 milyon MWh, 2023 yılı için de 6 milyon MWh ve 2024-2034 yılları arasında yılda 10,6 milyon MWh LNG alımı için ihaleler düzenleyecek. 

Hristov, ihalelerin "maksimum rekabet gücü, tam şeffaflık ve en iyi fiyatları arama" ile enerji sisteminin çeşitlendirilmesinin başlangıcını işaret ettiğini kaydetti. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler