1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom ve GAIL arasındaki LNG sorunu çözülme sürecinde

Gazprom ve GAIL arasındaki LNG sorunu çözülme sürecinde

Gazprom ve GAIL arasındaki LNG sorunu çözülmesi bekleniyor. İki şirket arasındaki görüşmeler devam ediyor.

Gazprom ve GAIL arasındaki LNG sorunu çözülme sürecinde

Enerji Günlüğü - Hint Bakan Puri, Gazprom ve GAIL arasında yaşanan LNG sorununa ilişkin “Benim beklentim çözüleceği yönünde” dedi.

Hindistan Petrol ve Doğal Gaz Bakanı Hardeep Singh Puri, yaptığı açıklamada Gazprom'un Hindistan'ın devlet tarafından işletilen enerji şirketi GAIL'e sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) tedarikinde temerrüde düşmesine ilişkin görüşmelerin devam ettiğini ve sorunun çözülmesinin beklendiğini söyledi.

Hindistan'ın ilgili ülkeler ve kuruluşlarla samimi ilişkileri olduğunu ifade eden Bakan, "Bunlar devam eden tartışmalar ve ilgili ülkelerle, ilgili kuruluşlarla çok uzun zamandır test edilmiş bir ilişkimiz var. Bunlar, onların Avrupa'daki kuruluşlarına uyguladıkları yaptırımlar ve bizim sözleşmemiz başka biriyle yapıldı. Bu sorun çözülecektir. Benim beklentim çözüleceği yönünde" diye konuştu.

GAIL’E GTMS’NİN RUSYA’DAKİ ÜRETİMİNDEN LNG TEDARİKİ YAPILMASI PLANLANIYORDU

Küresel gaz fiyatlarının yükselişe geçmesiyle birlikte Gazprom, spot piyasada daha yüksek fiyatlar elde ettiği için Mayıs 2022'den itibaren GAIL'e uzun vadeli kontrat kapsamında tedariki durdurmuştu. GAIL ise spot alımlara yönelmişti.

Gazprom, 2018 yılında tedariklere başladı ve 2023 yılında tam hacme ulaşacağı bildirilmişti. Bu yıl Gazprom’un GAIL'e en az 36 sıvılaştırılmış doğal gaz kargosu tedarik etmesi bekleniyordu. Gazprom Marketing and Trading Singapore (GMTS) ve Hindistan arasında yapılan anlaşmaya göre GMTS, Rusya'daki üretiminden GAIL'e LNG tedarik edecekti. Ancak yaptırımlar nedeniyle Rusya'dan LNG tedarik edilemeyeceği düşünülüyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler