1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Bulgaristan`ın Rus gazına bağımlılığı sona erecek

Bulgaristan`ın Rus gazına bağımlılığı sona erecek

Enerji Günlüğü - Bulgaristan ve Yunanistan doğalgaz boru hattı bağlantısıinşası için nihai anlaşma imzalandı.Bulgaristan - Yunanistan Enterkonnekte...

Bulgaristan`ın Rus gazına bağımlılığı sona erecek

Enerji Günlüğü - Bulgaristan ve Yunanistan doğalgaz boru hattı bağlantısıinşası için nihai anlaşma imzalandı.

Bulgaristan - Yunanistan Enterkonnekte (IGB) Doğalgaz Boru Hattı Konsorsiyumu, Bulgaristan'ın Rusya'ya olan doğalgaz bağımlılığını neredeyse sonlandıracak olan doğalgaz boru hattı inşasına başlamak için anlaşmanın son halini dün imzaladı.

Anlaşmanın imzalanmasıyla birlikte yıllardır ertelenmekte olan 180 kilometre uzunluğunda ve 3 milyar metreküp kapasiteli Yunanistan-Bulgaristan Enterkonnekte (IGB) boru hattının yapımına nihayet 2016 yılının Ekim ayında başlanacak.

Boru hattının 2018 yılında devreye girmesi ile Azeri doğalgazını ve yine Yunanistan'ın LNG terminalinden taşıma yapması bekleniyor. Hattın yapım maliyetinin yaklaşık 220 milyon Euro olacağı tahmin ediliyor. Bu miktarın 45 milyon Euro'sunu AB finanse edecek.

Boru hattında Bulgaristan devlet enerji şirketi BEH'in yüzde 50, Yunanistan devlet enerji şirketi DEPA'nın yüzde 25 ve İtalyan enerji şirketi Edison SpA'nın da yüzde 25 payı var.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler